Succesvol 2006 skeelerseizoen afgesloten

Succesvol 2006 skeelerseizoen afgesloten

1 september 2006 Uit Door admin

September 2006 – De skeeleraars van STG “De Eendracht” uit Genemuiden hebben afgelopen zaterdag het skeelerseizoen 2006 afgesloten met de laatste wedstrijd in de UnivĂ© World on Wheels competitie in Oldebroek.

De door Bemog Projektontwikkeling B.V. gesponsorde skeeleraars Bas Kloosterman en Erna Kijk in de Vegte hebben een seizoen lang het hele land doorgereisd om de wedstrijden te rijden en met succes, zo ook de laatste drie wedstrijden. Helaas kwam Bas Kloosterman na de vakantie niet meer aan de start vanwege een voetblessure.

Erna Kijk in de Vegte skeelerde nog wel de laatste wedstrijden in de categorie Dames 2, en deed dit met veel succes. Op 26 augustus won ze de laatste klassieker in de Univé Holland Inline Cup in Alem (bij Den Bosch) en tevens won ze dit eindklassement over 4 wedstrijden. In Twello op 2 september ging ze opnieuw als eerste over de finish bij de Dames 2 categorie. En afgelopen zaterdag wist ze ook het criterium in Oldebroek winnend af te sluiten bij de Dames 2. Een skeelerseizoen om niet snel te vergeten met Bas Kloosterman dit jaar voor het eerst rijdend in de klasse C1 en Erna Kijk in de Vegte met vele overwinningen bij de Dames 2.

Door haar prestaties van dit seizoen zal Erna volgend jaar bij de Dames 1 moeten uitkomen, waarmee ze dit seizoen al vele wedstrijden heeft gereden en heeft laten zien dat ze ook in die klasse in de top tien kan meedraaien. De skeelerkleding en skeelers kunnen schoon gemaakt worden en de kast in, en de schaatsattributen kunnen uit de kast gehaald worden want op 7 oktober start het landelijk schaatsmarathon seizoen alweer met de eerste wedstrijd van de Essent Cup in Utrecht en daar zal Erna Kijk in de Vegte, die komend seizoen voor het eerst bij de Dames de landelijke marathon wedstrijden schaatst, aan de start verschijnen.