Erna Kijk in de Vegte wint skeelerklassieker Bartlehiem

Erna Kijk in de Vegte wint skeelerklassieker Bartlehiem

19 augustus 2006 Uit Door admin

BATLEHIEM – 19 augustus 2006 werd de derde skeelerklassieker van de Unive Holland Inline Cup competitie verreden in het noorden van Friesland met start en finish in Hallum. Deze skeelerklassieker staat te boek als de zwaarste skeelerklassieker van het seizoen, niet alleen om de afstand, 60 kilometer, maar ook vanwege het parcours, slechte asfalt wegen en wegen met straatklinkers.

Daar Bas Kloosterman door een hardnekkige voetblessure niet aan de start kon verschijnen was het aan Erna Kijk in de Vegte de eer hoog te houden voor de Genemuider STG “De Eendracht”.
Onder winderige maar droge weersomstandigheden werd er even na twee uur gestart. Een groep van 45 skeeleraars(sters), gingen de strijd aan voor deze zware skeelerklassieker. Er moesten twee ronden van 30 kilometer worden geskeelerd door het Friese polderlandschap. Bij de eerste doorkomst na 30 kilometer was er een kopgroep van 12 skeeleraars(sters) ontstaan, hierbij zat ook de door BEMOG Projektontwikkeling B.V. gesponserde Erna Kijk in de Vegte. Zij kon goed volgen maar het werd wel een hele zware skeelerklassieker. Steeds meer skeeleraars moesten de kopgroep laten lopen in de tweede omloop, zodat er bij de terugkeer in Hallum er nog acht rijders over waren die moesten strijden voor de ereprijzen. Erna Kijk in de Vegte had al veel krachten gegeven en kwam in de eindsprint als vierde over de finish, maar wel als eerste van de Dames 2 categorie, en wist zo deze zware skeelerklassieker in d klasse Dames 2 op haar naam te schrijven. Een geweldig mooie prestatie, in de zware Bartlehiem skeelerklassieker.

Zaterdag aanstaande is de laatste wedstrijd in de Unive Holland Inline Cup competitie in Alem (gld.),waarna het eindklassement wordt opgemaakt.