Skeeleren (zomertrainingen)

Na een korte pauze om bij te komen van het winterseizoen beginnen in april de zomertrainingen weer. Ook dit jaar wordt er door STG de Eendracht aandacht gegeven aan de zomertrainingen. Sommigen leden gaan wedstrijden skeeleren, anderen geven de voorkeur om alleen de trainingen te volgen. Let wel op, alle trainingen in de zomer vormen de basis voor de prestaties in de winter!

Wat gaan we doen?

De zomertrainingen starten op woensdag 4 april 2018 en eindigen op woensdag 19 september 2018. In de zomervakantie ligt het programma 3 weken stil, dit is van maandag 6 augustus t/m zaterdag 25 augustus 2018. De trainingen worden gegeven op maandag en op woensdag van 18.30 uur tot 19.30 uur en van 19.30 uur tot 20.30 uur. De groepen worden tijdens de eerste trainingen ingedeeld.

Voor meer informatie over de trainingen voor de jeugd  Klik hier>

De deelname is twee weken gratis daarna wordt verwacht dat men lid wordt van de STG “De Eendracht”. Opgeven kan via het inschrijfformulier op de website, meer informatie is te verkrijgen via secretaris@stg-eendracht.nl.

 

Trainers

De trainingen worden verzorgd door Henk van Dalfzen, Jan Last, Erna Last (fietstraining) Janine Dogterom verburg, Gabrielle Beens en Gerben van’t Slot (Skeeleren)


Skeeleren of inline skaten

De skeeler of inline-skate trainingen zijn er op gericht de technische (schaats)vaardigheden verder te verbeteren. Er wordt gewerkt aan je conditie, maar vooral ook aan je (schaats)techniek. Oefeningen die we in de winter op het ijs doen, worden in de zomer op wieltjes gedaan.

Bij het skeeleren is het dragen van een helm verplicht. We raden aan ook hand- en kniebescherming tijdens de trainingen te dragen. Bij een nat wegdek kan er niet veilig geskeelerd worden, de skeelertrainingen gaan dan niet door. Als alternatief bieden we dan een schaats – droogtraining aan. Neem altijd je sportschoenen mee, voor het inlopen of in het geval de skeelertraining door de regen niet doorgaat.

De skeelertrainingen worden vanaf april op maandag- en woensdagavond gegeven. Vanaf 4 september wordt de skeelertraining enkel op woensdag gegeven en hebben we op maandag een looptraining.

 

Skeelerwedstrijden
Er zijn een aantal skeelercompetities waar je aan mee kunt doen deze zomer. Dit zijn:

  • Clubcompetitie STG de Eendracht voor info klik hier. 
    • vindt plaats op onze eigen skeelerbaan en 1x in Nijeveen
  • Bergthec Competitie voor info klik hier.
    • Vindt plaats op de skeelerbaan in Oldebroek
  • Stouwdam Competitie voor info klik hier.   
    • Vindt plaats op diverse skeelerbanen in de regio

Het is mogelijk om losse wedstrijden van elke competitie te rijden. Wanneer je wilt mee tellen voor het klassement mag je één wedstrijd per competitie missen en moet je deelnemen aan de finale!

In het hele seizoen mag je 3x deelnemen aan de wedstrijd met een daglicentie. Als STG de Eendracht stimuleren we onze leden om hier gebruik van te maken.

Ook dit sezoen wordt er weer een stouwdamwedstrijd (waarbij je dan deelt kunt nemen via een daglicentie) gereden op onze “thuisbaan” dat is dit seizoen op:

19 mei: Stouwdam Competitie Genemuiden

Tijdens deze wedstrijd willen we zoveel mogelijk leden van STG de Eendracht aan de start hebben.

Inschrijven voor de Clubcompetitie en de stouwdamwedstrijd in Genemuiden op daglicentie kan via dit opgaveformulier

Bij vragen kun je contact opnemen met wedstrijden@stg-eendracht.nl


Skeelertourtochten

Overzicht met skeelertochten

Skeelerkleding
Skeelerpak met korte mouw (2 zakje op de rug) € 70,-