STG de Eendacht fietsen rond het IJsselmeer

STG de Eendacht fietsen rond het IJsselmeer

9 september 2006 Uit Door admin

Op zaterdag 9 september 2006 is onder prachtige weersomstandigheden, door zeven man en een vrouw, de ronde om het IJsselmeer gefietst. De fietsers die voor deze laatste grote tocht van dit seizoen opstapten waren: Willem de Lange, Henk-Jan Last, Erna kijk in de Vegte, Peter Kuiper, Klaas-Jan Barneveld, Hans van Lente, Tijmen Versteeg en Willem Timmerman.

Om 07.10 uur vertrokken de fietsers richting Kampen, onder begeleiding van Willem Barneveld en Bart Bakker met een bus. Daarna werd er door de flevo-polder, via de dijk Lelystad-Enkhuizen naar Noord-Holland gefietst. In Medemblik werd gestopt voor een kop koffie met appelgebak. Na deze versnaperingen werd er via de afsluitdijk naar friesland gereden. In Makkum aangekomen werden de bidons nog eens gevuld en energie opgedaan om de tocht te vervolgen.

Net voor Workum stonden nog wel enkele koeien op het fietspad om de weg te versperren, maar die lieten nog wel enige ruimte voor een doorgang. Na Workum ging het via Koudum, Rijs, Oudemirdum en Nieuwemirdum naar Lemmer. Ondanks het gunstige weer stond er nog wel enige wind en begonnen bij de meeste fietsers de kilometers wel te tellen.

Toen er in Lemmer voor de laatste keer werd gestopt om een gebakken visje of een broodje haring te eten, waren de deelnemers hier wel aan toe. Nadat iedereen zich het hapje goed had laten smaken, werden de laatste kilometers volgemaakt naar Genemuiden. Na ca. 240 km stond de hele groep om 17:30 weer op de Pont.

De begeleiding die onderweg zorgde voor de bevoorrading van de fietsers, hoefde verder gelukkig geen materiaalpech te verhelpen. Een bedankje voor deze mensen is wel op z’n plaats.