Stormachtige week

Stormachtige week

10 januari 2007 Uit Door admin

Januari 2007 – Dat het afgelopen week zwaar stormde in Nederland zal niemand ontgaan zijn. Ook de schaatsers van STG “De Eendracht” uit Genemuiden hebben dit tijdens hun wedstrijden ondervonden. Woensdagavond kwamen drie leden aan de start voor de tweede wedstrijd in de marathoncompetitie op de kunstijsbaan in Assen. Herman Kijk in de Vegte schaatste bij de C2 rijders naar een keurige zevende plek, goed zo Herman. Bij de C1 schaatssters stonden Hans van den Berg en Bas Kloosterman aan de start, helaas kwam Hans van den Berg ten val (rukwindje Hans?) en kon de wedstrijd verlaten, Bas Kloosterman voelde zich lang niet lekker maar reed de marathon wel uit op een 35e plek.

Zaterdagmorgen was het helemaal raak, regen en zware wind en een zeer matige ijsvloer, ja dan mag je onder zulke omstandigheden geen toptijden verwachten. Bas Kloosterman was ziek afgevallen, zodat Joris Joosten, Herman en Erna Kijk in de Vegte de eer hoog moesten houden voor STG “De Eendracht”. En dat lukte wonderwel Joris Joosten schaatste een keurige 51.78 sec. op de 500 meter, een nieuw persoonlijk record (PR). Op de 1.000 meter schaatste Joris naar een nette eindtijd van 1.46.97 sec. Herman Kijk in de Vegte kwam op de 500 meter uit op 48.63 sec. en op de 1.500 meter op 2.29,84 sec., ondanks een foutieve wissel. Erna Kijk in de Vegte, dit seizoen nog geen enkele afstand gereden, kwam op de 500 meter uit in 44,32 sec. en op de 1.500 meter in 2.13.10 sec., 2x een pr.

Woensdag 24 jan. vertrekt de eerste groep, en zaterdag 27 jan. de tweede groep schaatsers naar de Weissensee in Oostenrijk om daar deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht, 200 kilometer, en de wedstrijden, schaatsen onder winterse omstandigheden, nu maar hopen dat het daar niet zo stormt als afgelopen week hier in Nederland. Allemaal veel succes toegewenst.

Wie ze live wil volgen of kijken hoe ze het gedaan hebben die gaat naar de website: www.weissensee.nl of www.marathonschaatsen.nl