Goede start van 2007

Goede start van 2007

1 januari 2007 Uit Door admin

Januari 2007 – De diverse schaatsers van STG “De Eendracht” uit Genemuiden zijn het jaar 2007 goed begonnen. Monja Jager, pupil B, reed op 6 januari twee keer een 500 meter op de kunstijsbaan in Assen. De eerste 500 meter leverde direct een persoonlijk record op in een tijd van 1.05,95 sec. Haar tweede 500 meter reed ze iets minder snel maar met een tijd van 1.07,39 sec. was ze toch tevreden. Afgelopen zaterdag moest Monja Jager opnieuw aan de bak, nu stonden er twee keer een 300 meter en een keer een 100 meter op het programma. Ook hier schaatste Monja in de eerste 300 meter naar een nieuw persoonlijk record in 41,91 sec. grote klasse Monja. Haar tweede 300 meter ging in een tijd van 42,93 sec. De 100 meter sprint kwam Monja Jager uit in een tijd van 14,97 sec. Al met al mooie prestaties die vooruitgang laten zien.

De marathonschaatsers kwamen woensdagavond 10 januari op het ijs voor hun eerste wedstrijd in de nieuw begonnen competitie over vijf wedstrijden. Bij de C3 rijders kwamen Jan Last en Bernard Meuleman aan de start. Dit deden de beide heren niet onverdienstelijk, want ze kwamen na 35 ronden als 17e en 19e over de finish, een mooi begin zo.
Herman Kijk in de Vegte kwam diezelfde avond aan de start bij de C2 rijders en wist zich na 40 ronden als 22ste te kwalificeren, hier zit nog meer in Herman, trainen dus.

Tenslotte schaatste Erna Kijk in de Vegte twee dagen mee in de Essent Driedaagse bij de Dames. In deze driedaagse moest er iedere avond twee keer een marathon gereden worden. Het begon vrijdagavond in Groningen, hier wist Erna als 13e en 15 e te finishen.
De tweede dag was zaterdagavond in het goedgevulde ijsstadion Thialf in Heerenveen ook hier wist ze mee van voren te schaatsen met als eindresultaat een 20ste en 14e plaats. Helaas werd deze driedaagse afgesloten op zondag, en als je dan niet schaatst, verdwijn je uit het klassement, het zij zo.

Woensdagavond aanstaande staan er nog marathon wedstrijden op het programma voor de C2 en C1 schaatsers in Assen en zaterdag zijn er nog langebaanwedstrijden, maar de blikken zijn nu al gericht op de Weissensee in Oostenrijk, waar een grote groep van STG “De Eendracht” schaatsers de Alternatieve Elfstedentocht 200 kilometer, zal proberen te gaan schaatsen en waar Erna Kijk in de Vegte dit jaar voor het eerst aan de wedstrijden bij de Dames zal gaan deelnemen.