STG Eendracht leden schaatsen de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissenee in Oostenrijk uit.

STG Eendracht leden schaatsen de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissenee in Oostenrijk uit.

23 januari 2011 Uit Door admin

WEISSENSEE¬† – Dinsdagmorgen om zeven uur stonden een 14 tal schaatsers van STG “De Eendracht” uit Genemuiden aan de start voor hun tocht van 200 kilometer, De Alternatieve Elfstedentocht, op de Weissensee. Het waren Klaas Jan Barneveld, Albert Beens, Jaap Beens, Roel Doldersum, Peter Kuiper, Arend-Jan Kloosterman, Willem de Lange, Jan Last, Henk-Jan Last, Jan Jaap Naberman, Sanneke Naberman, Carlijn van de Velde, Tijmen van Steeg en Johan Wentink die bij windstil weer en een temperatuur van min 14 graden in het donker verdwenen voor hun Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

De weersvoorspellingen waren goed, wel de gehele dag vorst, maar windstil weer en de gehele dag volop zon. De eerste ronden van 12,5 kilometer werden verreden in de mist, maar toen het licht was en de zon over de bergen heen kwam, was het voortreffelijk schaatsweer. De schaatsers van STG “De Eendracht” gingen voortvarend van start. Om elf uur hadden de schaatsers er al een kleine negentig kilometer opzitten. Good Old Jaap Beens was om acht uur gestart en maakte heel knap de 100 kilometer vol.

Sanneke Naberman en Carlijn van de Velde schaatsten samen op en maakten ook de 100 kilometer vol, klasse dames. Willem de Lange en Peter Kuiper maakten er een mooie schaatstocht van en vonden het voldoende bij 112,5 kilometer. Arend Jan Kloosterman had nog nauwelijks geschaatst maar schaatste lange tijd mee met de andere STG “De Eendracht”schaatsers en stapte voldaan af na 150 kilometer. Op dat moment waren er nog acht STG “De Eendracht”schaatsers in koers, Johan Wentink, Klaas Jan Barneveld, Tijmen van Steeg, Henk Jan Last, Jan Last, Jan Jaap Naberman Albert Beens en Roel Doldersum. Geholpen door de super verzorger Ans Naberman en co, die de gehele dag op het ijs stonden om de schaatsers van eten en drinken te voorzien, werd het een Alternatieve Elfstedentocht om in te lijsten. Het natuurijs was goed de gehele dag, lekker hard, maar wel met de onontkoombare scheuren, maar dat hoort bij natuurijs. Valpartijen waren er wel maar iedereen kon toch weer verder schaatsen.

Even na vier uur kwamen de eerste STG “De Eendracht”schaatsers binnen die de 200 kilometer hadden volbracht, Johan Wentink, Jan Last, Jan Jaap Naberman, en Jan Last. In dezelfde ronde finishten ook Tijmen van Steeg en Klaas Jan Barneveld, terwijl Roel Doldersum en Albert Beens toen nog een volle ronde van 12,5 kilometer hadden te gaan. Maar uiteindelijk haalden deze twee ook de eindstreep nog voor het donker werd. Het is voor Klaas Jan Barneveld, Jan Last, Henk Jan Last, Jan Jaap Naberman, Tijmen van Steeg, Roel Doldersum, Albert Beens en Johan Wentink een geweldige prestatie om de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk uit te schaatsen. Het onthaal was dan ook groots bij de finish voor deze schaatskanjers uit Genemuiden.