STG `De Eendracht` actief in Thialf

STG `De Eendracht` actief in Thialf

1 december 2006 Uit Door admin

December 2006 – Het was zaterdag 9 december een drukke dag op de kunstijsbaan Thialf in Heerenveen. Om half een middags vertrok er al een grote groep schaatsers van STG “De Eendracht” uit Genemuiden om hun trainingsrondjes te rijden op het kunstijs van Thialf. Na zelf geschaatst te hebben bleven de meeste leden kijken naar de Essent Cup Marathon wedstrijden, die om 16.00 uur begonnen met de Essent Top Competitie Heren schaatsers. In deze schaatsmarathonwedstrijd ging de overwinning naar de winnaar van de laatste gehouden Elfstedentocht namelijk Henk Angenent van de TNT ploeg.

Hierna kwamen de landelijk rijdende Dames, ca. 60 schaatssters, aan de start met onder anderen hun clubgenote Erna Kijk in de Vegte. Ondertussen was Thialf goed gevuld met ,err dan duizend toeschouwers. Dit inspireerde de Dames behoorlijk want het werd een snelle marathon over 60 ronden, 42,5 km.gemiddeld, met diverse uitlooppogingen. De clubleden lieten zich behoorlijk van zich spreken want iedere keer als het peloton voorbij kwam waren de aanmoedigingen goed te horen. Geen van de schaatssters kreeg de ruimte om weg te komen, dus werd het een massasprint, waarin Erna Kijk in de Vegte als 18e over de finish kwam. Een goede prestatie in een prachtige ambiance.

Deze week staat de loodzware Greenery Six voor de landelijke marathon schaatsers(sters) op het programma. Een zesdaagse wedstrijd, waarin vanaf maandag ieder avond een wedstrijd is in oa. Breda, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Den Haag en zaterdag de finale in Alkmaar. Voor Erna Kijk in de Vegte, gesponsord door Delta Keukens en Sanitair, Visscher Caravelle en Bouwbedrijf Brouwer een zaak om de krachten te verdelen over deze zesdaagse.