Joris Joosten rijdt 2 keer een PR

Joris Joosten rijdt 2 keer een PR

11 november 2006 Uit Door admin

11 november 2006 – Afgelopen zaterdag was er voor Joris Joosten schaatser van STG “De Eendracht” uit Genemuiden zijn eerste wedstrijd dit seizoen op de kunstijsbaan in Assen. Joris moest een 500 en 1.000 meter rijden en deed dit met veel succes. Op de 500 meter haalde hij maar liefst 8 seconden van zijn persoonlijk record af, want hij kwam nu over de finish in een tijd van 52.80 sec. Ook op de 1.000 meter schaatste Joris Joosten naar een persoonlijk record in 1.52.13 sec. Knappe prestaties zo in je eerste wedstrijd Joris en er zit nog meer in dit seizoen.

Woensdagavond was er de marathonwedstrijd voor de C2 schaatsers, helaas konden Koob Stoel en Herman Kijk in de Vegte zich niet klasseren daar ze op achterstand kwamen. Heren nog wat extra trainen en de volgende keer schaats je de wedstrijd wel uit.

Zaterdagmiddag kwam Erna Kijk in de Vegte aan de start voor de 6e wedstrijd in de Essent Cup bij de landelijke Dames op de Jaap Eden baan in Amsterdam. Onder herfstachtige omstandigheden, een harde wind en veel bladerden op het ijs en een stroeve ijsbaan, werd het een loodzware marathon. Halverwege de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 5 schaatssters, met o.a. Gretha Smit, die na 60 ronden om de zege mochten sprinten. Erna sprintte ook na 60 ronden af als tweede van het peloton, maar kwam tot haar verbazing er achter dat ze nog een ronde moesten, en dan ben je gezien voor een mooie klassering, ze werd uiteindelijk toch nog 25ste van de ruim 60 gestarte dames. Maar zaterdag op de “thuis” baan in Assen zijn er opnieuw mogelijkheden.