Schaatsseizoen ’06-’07 van start

Schaatsseizoen ’06-’07 van start

20 september 2006 Uit Door admin

September 2006 – Het schaatsmarathon seizoen voor de landelijk rijdende marathon schaatsers(sters) is afgelopen zaterdag begonnen met de eerste wedstrijd in de Essent Cup competitie op de Utrechtse Vechtijsbaan. Terwijl de meeste kunstijsbanen pas half of eind oktober open gaan, moesten de marathon wedstrijd rijders(sters) al aan de bak. Veel trainingen op het ijs waren er nog niet geweest, want alleen de kunstijsbanen in Hoorn en Utrecht waren de afgelopen twee weken geopend.

Erna Kijk in de Vegte, van STG “De Eendracht”; uit Genemuiden heeft dit seizoen voor het eerst ook een landelijke licentie van de KNSB ontvangen om deel te nemen aan de marathons bij de Dames senioren.

Dat dit aanpassingen nodig heeft bleek wel afgelopen zaterdag in Utrecht. Naast de veel grotere publieke belangstelling, was de pers, radio en tv volop aanwezig. Iedere zaterdagavond tot eind december, heeft SBS6 een rechtstreekse uitzending om 18.00 tot 19.00 uur van de Essent Top Competitie wedstrijd van de mannen A, met hierin een samenvatting van de wedstrijd van de Dames senioren van eerder die middag.

De start van de Dames senioren was om 16.45 uur, en er werd gestart met meer dan zestig dames, waaronder de toppers Gretha Smit, Moniek Kleinsman, Foske Tamar van de Wal, Danielle Bekkering, voor een wedstrijd over 60 ronden. Erna Kijk in de Vegte had toch al vier keer getraind op het ijs, om wel goed voorbereid aan de start te verschijnen. Dit bleek ook wel uit het verloop van de wedstrijd. Erna kon, schaatsend onder nummer D24, in het peloton goed mee komen. Maar het tempo lag direct al hoog deze wedstrijd, er werd met een gemiddelde van 40 kilometer per uur geschaatst. Ondanks enkele uitlooppogingen bleef het peloton bij elkaar en moest een massaspint de winnares uitwijzen. Erna Kijk in de Vegte kwam in het midden van het peloton over de finish.

Een mooi begin van het schaats marathon seizoen voor Erna Kijk in de Vegte en natuurlijk voor haar sponsoren, Delta Keukens en Sanitair, Brouwer Bouwbedrijf en Visscher Caravelle.
Aankomende zaterdag 14 oktober is de volgende marathon op de kunstijsbaan in Alkmaar.