Sponsorfietstocht Münster – Genemuiden goed verlopen.

Sponsorfietstocht Münster – Genemuiden goed verlopen.

18 juni 2011 Uit Door admin

GENEMUIDEN – Zaterdag 18 juni 2011 is weer de sponsorfietstocht van Münster naar Genemuiden gereden. Deze tocht werd voor de 2e maal georganiseerd door STG de Eendracht & Rotaryclub Zwartewatersteden. Vrijdagmiddag 17 juni tegen 18:00 zijn de fietser incl. bagage en racefietsen per bus vervoerd naar Munster. De eerste deelnemers (9 stuks) waren s’morgens om 10 uur voor tocht van 170 km al op de fiets naar Munster vertrokken, hoewel dit eigenlijk niet tot het officiële programma behoorde, vonden ze dit een mooie extra uitdaging. Na een overnachting & ontbijt werd er zaterdag morgen om half zeven vertrokken 39 fietsers voor een tocht van 220 km vanuit Münster naar Genemuiden.

Hoewel de weersverwachting niet al te best waren, veel wind en regen, is de tocht bijna droog verlopen. Uiteindelijk was er nabij Genemuiden toch nog een flinke bui, maar dat kon de deelnemers niet mee deren. Er stond een flinke wind die de deelnemers vooral in het begin van de rit moesten trotseren. Mede door de wat natte wegen, waren er in het eerste deel van de rit veel lekke banden, waardoor de begeleiders er hun handen vol aan hadden. Net na 4 uur kwamen de fietsers, opgewacht door familie en bekenden aan op het Havenplein in Genemuiden. Alle deelnemers hebben de tocht uitgereden zijn en werden na het onthaal op het havenplein verwelkomd in het clubgebouw van STG de Eendracht. Hier kon iedereen zich weer opfrissen.

Tegen 7 uur stond het buffet klaar een kon ook het sponsorbedrag worden uitgereikt. De voorzitter van de Rotary gaf een kort verslag van de dag en bedankte alle mensen die deze tocht mogelijk gemaakt hebben. Er is een bedrag van €9.000 euro opgehaald met deze sponsorfietstocht, dat werd verdeeld over de beide goede doelen waarvan de helft naar de 2 goeden doelen:

Zorgboerderij Tel AVIV, gelegen in de Velde tussen Zwartsluis en Hasselt Weeshuis/opvanghuis AIDS-wezen “Daisy Dube Childrens Home” te Zimbabwe

Door middel van een cheque werd het bedrag aan beide vertegenwoordigers van de projecten overhandigd. De organisatie kan terugkijken op een geweldige dag met een mooie opbrengst en bedankt alle sponsoren, vrijwilligers, EHBO, motorrijders en natuurlijk de fietsers.

De hele tocht is door breman.net vastgelegd, en deze foto’s en de video-opnames zijn online te bekijken op: http://www.breman.net/item/2807/ Ook op Genemuidenactueel zijn er beelden en foto’s te zien van de binnenkomst in Genemuiden. Via Twitter was het verloop goed te volgen. Er is gebruik gemaakt van een speciale hashtag om de berichten te zoeken : #stmg