Skeelerseizoen 2007 van start gegaan

Skeelerseizoen 2007 van start gegaan

2 april 2007 Uit Door admin

Het skeelerseizoen 2007 is de afgelopen weken van start gegaan voor de leden van STG “De Eendracht” uit Genemuiden. Dit jaar skeeleren Bas Kloosterman (C1 Heren) en Erna Kijk in de Vegte (Dames 1) weer hun wedstrijden op landelijk niveau. Bas Kloosterman, die dit jaar het skeeleren gaat combineren met het wielrennen bij de NWH, reed zijn eerste wedstrijd in de Unive/World on Wheels competitie op 14 april in het Brabantse Brakel. Een criterium, met rondjes van 900 meter door het centrum van Brakel. Onder zomerse omstandigheden was het meteen al een zware wedstrijd, met steeds het klimmetje de waaldijk op erin. Dat het nog vroeg in het seizoen is, en Bas nog in de trainingsopbouw fase zit bleek wel, want na 14 van de 22 ronden moest Bas de wedstrijd staken. Volgende keer meer succes Bas.

Erna Kijk in de Vegte heeft voor het skeeleren een contract getekend bij het damesskeelerteam van Time Out/Reeleezee, een internationale damesteam met drie Nederlandse en twee Belgische skeeleraarssters, ze zijn te volgen via hun eigen website: www.damesskeelerteam.nl. Een ploeg die zich dit jaar richt op zowel de nationale als internationale wedstrijden.

Erna stond met 43 andere dames voor het eerst aan de start in Brakel. Een wedstijd waarin ze direct al van voren zat. In een kopgroep van vijf skeeleraarsters reed ze goed mee, maar toen er na 21 ronden, met nog drie te gaan, er zes rijdsters bijkwamen, waren de meeste krachten verspeeld en liet ze bij de eindsprint van de kopgroep het veld lopen, maar toch een knappe 11e plaats.

Woensdag 18 april was er de eerste baanwedstrijd in de Nationale Van de Wiel Baancompetitie in Wolvega. Hier stonden de volgende wedstijdonderdelen op het programma: een 300 meter op tijd, een 1.000 meter in lijn en een 10.000 meter afvalkoers. Erna wist hier in het eindklassement een mooie vijfde plaats te halen. Zaterdag 21 april was er alweer de tweede Unive/World on Wheels wedstrijd in het Zeeuwse Domburg, een criterium over 35 minuten en drie ronden in het centrum door smalle straten. Ook hier zat Erna in de kopgroep van zestien skeeleraarsters en behaalde ze een keurige 11e plaats, want als je bedenkt dat bij de eerste tien, zeven buitenlandse dames zitten, met op de 1e plek een Janpanse, op de 2e plek een Australische en op de 3e plek een Belgische dan skeeler je toch mooi van voren in het internationale circuit. Ook het team presteerde goed want met een 3e,4e 11e en 12e plaats kun je als team alleen maar tevreden zijn.

Woensdag 25 april in Purmerend en op 2 mei in Staphorst zijn de volgende baanwedstijden, en voor de Unive/World on Wheels competitie zijn de volgende wedstrijden 28 april in Emmeloord en op 5 mei in Steenwijk.