STG De Eendracht sluit schaatsseizoen af

STG De Eendracht sluit schaatsseizoen af

1 maart 2007 Uit Door admin

Het schaatsseizoen 2006/2007 is weer ten einde, helaas zonder natuurijs, maar de meeste schaatsers (sters) van STG “De Eendracht” hebben zich toch goed vermaakt op het kunstijs dit seizoen. Joris Joosten, junior C, wist zelfs nog een persoonlijk record te rijden tijdens de supersprintwedstrijden in Assen. Joris moest twee maal een 100 en 300 meter schaatsen, hij deed dat in de volgende tijden: 13.43 en 13.44 sec. en 31.84 (pr) en 31.96 sec.

Vorig weekeinde schaatste Joris Joosten ook nog twee pr’s nl. op de 500 meter 50.32 sec. en op de 1.500 meter een tijd van 2.43.37 sec. Mooie tijden Joris het was een mooi seizoen met vele pr’s. De marathons schaatsers kwamen nog aan de start in Assen voor hun finale wedstrijd in de C2 en C1 klasse. Helaas waren ze niet zo succesvol dit keer. Herman Kijk in de Vegte en Hans van den Berg moesten de wedstrijd voortijdig verlaten maar Bas Kloosterman reed de marathon wel uit en kwam als 26ste over de finish. Voor geen van de marathonschaatsers zat er promotie naar een hogere klasse in dit seizoen dus volgend jaar maar weer opnieuw in dezelfde klasse aan de start.

Voor Erna Kijk in de Vegte zit het lange marathon schaats seizoen er ook op. In Alkmaar op 17 februari kwam ze in de finale helaas ten val en een week later in Eindhoven kwam ze als 23ste over de finish. Afgelopen zaterdag 3 maart, was er de finale wedstrijd van de Essent Cup Marathon competitie seizoen 2006-2007 op de kunstijsbaan in Assen. Met veel publiek langs de baan, met o.a. een grote groep STG “De Eendracht” leden, familie en vrienden, werd het een wedstrijd waarin ze voortdurend van voren mee reed. Maar ondanks dat ze een paar keer betrokken was bij een uitlooppoging, liet het peloton deze middag niemand gaan. Dus werd het een massasprint waarmee het seizoen werd afgesloten. Bij het ingaan van de laatste ronde zat ze goed van voren en wist zich als niet sprintster toch als 11e te finishen. Een tweede beste seizoenprestatie waar ze dik tevreden mee was. Een zwaar eerste seizoen bij de top van de Nederlandse dames marathonschaatsen, dat begon op 7 oktober in Utrecht werd zo in stijl afgesloten. Met als “beloning” voor de goede prestaties een contract voor volgend seizoen bij de Dames Marathon ploeg van BTN de Haas/Landjuweel. Een zeer sterke damesploeg die dit seizoen als tweede eindigde achter de DSB ploeg in het ploegenklassement bij de Dames.