Erna Kijk in de Vegte skeelerde NK 2007

Erna Kijk in de Vegte skeelerde NK 2007

22 mei 2007 Uit Door admin

HEERDE 2007 – Het waren drie lange skeelerdagen vorige week donderdag, vrijdag en zaterdag in Heerde waar de Nederlandse Kampioenschappen Skeeleren Baan werd verreden. De skeelerclub van Heerde heeft als enige club in Nederland de beschikking over een 200 meter parabolische piste van 200 meter, en dit vergt nog wel het een en anders van de skeeleraars, veel bochtenwerk en korte sprints. Erna Kijk in de Vegte stond dit jaar voor het eerst aan de start op het NK bij de Senioren Dames en daar ze het meer moet hebben van het lange werk (marathons) waren de verwachtingen niet zo hoog gespannen.

Op de 300 meter in tijd werd ze keurig 8ste. In de 500 meter kwam ze niet door de series. De 1.000 meter haalde ze tot en met de halve finale, maar werd toen uitgeschakeld. Op de 10.000 meter punten koers haalde ze een 11 plaats en op de 15 km. (75 rondjes) afvalkoers, kwam ze keurig als 8ste over de finish. De afsluitende 3 km. aflossing skeelerde Erna Kijk in de Vegte met haar team, Time Out / Reeleezee, te volgen via hun eigen website : www.damesskeelerteam.nl , naar een mooie 3e plaats, dus toch nog een podiumplek en een bronzen medaille.

De baanwedstrijden zijn voorlopig even voorbij, nu is alles weer gericht op de wegwedstrijden, met as. zaterdag een criterium in Vorden en 2e pinksterdag een criterium in ‘t Veld (Noord-Holland). Op zaterdag 2 juni wordt het Nederlands Kampioenschap op de weg in Nijverdal verreden, waar toch wel medaillekansen liggen voor het Time Out / Reeleezee skeelerteam.