Schoolskaten! bij de Schaatstrainingsgroep

Schoolskaten! bij de Schaatstrainingsgroep

11 mei 2010 Uit Door admin

11 mei 2010 Skateclinic van de KNSB voor 5 klassen van de basisscholen, netzo iets als vorig jaar met de kunstijsbaan.
Vorig jaar is de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) begonnen met het organiseren van het Schoolskaten! Dit was een groot succes, vandaar dat de KNSB het project dit jaar voortzet en zelfs uitbreidt!

In navolging van dit succes gaat de KNSB samen met de verenigingen nu Schoolskaten! Dinsdag 11 mei a.s. zullen ruim leerlingen 150 leerlingen van groep 5 en 6 van diverse scholen een inline-skateclinic krijgen.

Kinderen skaten veel. Ze gaan op de skates naar school of doen allerlei stunts op halfpipes. Ondanks het feit dat de kinderen vaak al hard kunnen skaten ontbreekt het hen vaak aan de kennis en techniek om écht veilig te skaten. Ook weten de kinderen niet dat je ook kunt skaten bij een vereniging en dat er wedstrijden en toertochten speciaal voor kinderen worden georganiseerd. De leerlingen krijgen skateles van skateschool ’Dick Nap Recreatiesport’ in samenwerking met instructeurs van STG “de Eendracht”. Tijdens deze instructie leren ze welke beschermingsmaterialen ze moeten gebruiken, hoe ze moeten remmen en dat ze ook kunnen skaten als (wedstrijd) sport.

De KNSB is er van overtuigd dat door het geven van deze clinics de kinderen bewust worden gemaakt van het veilig skaten. Dit seizoen zullen ruim 2.500 kinderen meedoen aan het Schoolskaten! Met dit project wil de KNSB de jeugd enthousiast maken voor het skaten, waardoor zij ook de weg naar de vereniging zullen vinden. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

Filmpje Schoolskaten Genemuiden – 11 mei 2010
Opname en montage door Jan Pol. | Bron: www.breman.net