Met Otterlo nog voor de boeg nu eindelijk zicht op de vakanties

Met Otterlo nog voor de boeg nu eindelijk zicht op de vakanties

8 juli 2006 Uit Door admin

GENEMUIDEN – De afgelopen weken hebben Bas Kloosterman en Erna Kijk in de Vegte veel skeelerwedstrijden gereden met wisselde successen. Zaterdag 24 juni was er de Univé World on Wheels skeelerwedstrijd in Nijkerk. Een rondje van ca. 1.100 meter over het plaatselijk industrieterrein. Bas Kloosterman, skeelerend bij de C1 kon goed met het peloton meekomen. Toen echter een hevige regenbui het parcours nat en spekglad maakte, en er velen onderuit gingen, was het verstandig af te stappen en de wedstrijd te verlaten. Erna Kijk in de Vegte skeelerde bij de Dames 1 en 2, het parcours was ondertussen weer droog, en behaalde in het internationale deelneemsterveld een keurige 11e plaats, met 8 buitenlandse dames uit oa. Belgie, Australië en Denemarken voor haar.Skeelerdriedaagse Foto-Jaap de Boer Trofee. In de laatste week van juni werd een driedaagse geskeelerd om de Foto-Jaap de Boer Trofee met wedstrijden in Zwaagwesteinde, Slochteren en Nijelamer, alle skeeler disciplines kwamen hierbij aan de orde.

Bas Kloosterman

Maandagavond 26 juni werd gestart op de 400 meter baan in Zwaagwesteinde. Het was een wedstrijd over 40 ronden. Bas Kloosterman was helaas betrokken bij een valpartij en dan kun je het dagklassement maar ook het driedaagse klassement wel vaarwel zeggen. Erna Kijk in de Vegte skeelerde vanaf het begin sterk, en wist na 40 ronden als eerste te finishen.

Woensdagavond 28 juni was er een criterium, een plaatselijk ronde van 1000 meter door het centrum van Slochteren. Bas Kloosterman skeelerde constant van voren maar kwam in de eindsprint toch in een verkeerde positie te zitten en kwam als 19e over de finish. Erna Kijk in de Vegte liet zien dat ze in goede vorm is, want ondanks dat ze als Dames 2 categorie, gelijk skeelerden met de Heren C2 en Heren V2 wist ze ook deze wedstrijd op haar naam te zetten.

Vrijdagavond 30 juni was de laatste wedstrijd in deze driedaagse, een klassieker over 33 kilometer in en rond Nijelamer. Bas Kloosterman was helaas verhindert, maar Erna Kijk in de Vegte kwam wel aan de start bij de wedstrijd voor de Dames 2/Heren C2/Heren V2. Het warme weer speelde tijdens deze skeelerklassieker parten, na halfkoers ontstond er een kopgroep van een 10tal steekeleraars met Erna daarbij. Het tempo lag toch nog behoorlijk hoog want de 33 kilometer werd afgewerkt in 58 minuten. In de eindsprint van de kopgroep kwam Erna als 2e over de finish. Zo werd Erna Kijk in de Vegte eerste in het eindklassement van deze driedaagse, een geweldige prestatie voor deze door BEMOG Projektontwikkeling B.V. gesponsorde dame.

Donderdagavond 6 juli was er weer een wedstrijd in de skeelercompetitie van Univé World on Wheels ditmaal in Hoogeveen. Het was een snelle ronde van 1800 meter door het centrum van Hoogeveen. Bas Kloosterman reed hier uitstekend en kwam uit op een 15e plaats. Erna Kijk in de Vegte finishte bij de Dames 1 en 2 als 11e. tevreden gezichten alom.

Zaterdag 8 juli was er opnieuw een wedstrijd in de skeelercompetitie van Univé World on Wheels competitie, nu in Staphorst. Op deze snelle en overzichtelijke rondje van 980 meter was het haast niet mogelijk om weg te komen uit het peloton. Bas Kloosterman kwam hier uit op een 23e plaats bij de C1 skeeleraars. Erna Kijk in de Vegte kwam tijdens deze wedstrijd ten val, maar skeelerde toch de wedstrijd uit en finishte als 16e bij de Dames 1 en 2.

Dinsdagavond 11 juli moesten de skeeleraars van STG “De Eendracht” uit Genemuiden opnieuw aan de bak in Ommen. Erna Kijk in de Vegte nam rust en kwam niet aan de start zodat Bas Kloosterman alleen de eer hoog moest houden voor STG “De Eendracht”. En dat deed Bas Kloosterman dan ook heel goed. Op het mooie bochtige parcours wist Bas Kloosterman zich lang in het peloton te handhaven. Bas Kloosterman kwam dan dit keer in het zeer sterke deelnemersveld uit op een keurige 23e plaats.

Rest nog aanstaande zaterdag een skeelerwedstrijd in de Univé World on Wheels competitie op de Veluwe in Otterlo. Hierna kunnen de skeeleraars van STG “De Eendracht” uit Genemuiden gaan genieten van een welverdiende vakantie.