De fijne kneepjes van het skeeleren

De fijne kneepjes van het skeeleren

30 juni 2006 Uit Door admin

Bas, Arend-Jan en Joris begeleiden jeugd naar hun skeelerbrevet.

30 juni 2006 – De activiteitencommissie van de medezeggenschapsraad van O.B.S. Aremberg in Zwartsluis heeft het afgelopen schooljaar een aantal creatieve en actieve naschoolse activiteiten georganiseerd zoals o.a. vogelhuisje timmeren, kleutergym en skeelerlessen. Laatstgenoemde activiteit is vrijdag 30 juni jl. afgesloten met een heus brevet voor alle deelnemers.

Drie vrijdagen lang ging een stoet auto’s op vrijdagmiddag van Zwartsluis naar Genemuiden waar de kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar bij STG De Eendracht in Genemuiden de fijne kneepjes van het skeeleren werd bijgebracht door Bas en Arend-Jan Kloosterman en Joris Joosten. Voor sommigen een eerste kennismaking, voor de gevorderden lessen in “pootje over” door de bocht en voor de vergevorderden het bijbrengen van techniek in het nog sneller skeeleren en leuke trucs op de halfpipe.

Alle deelnemers kregen vrijdagmiddag een brevet met hun tijden op de 270 meter Skeeleren waarmee elke les werd afgesloten en een bon voor 3 gratis skeelerlessen. Het verschil in tijd tussen de 1e en de laatste poging was bij sommigen enorm. Alle kinderen en begeleiders kijken terug op een geslaagde naschoolse activiteit.