Marathon schaatsseizoen van start

Marathon schaatsseizoen van start

1 oktober 2010 Uit Door admin

Zaterdagavond is de KPN KNSB Marathon schaatscompetitie van start gegaan. Ook dit jaar schaatst de Genemuidense Erna Last – Kijk in de Vegte op het hoogste landelijke niveau haar wedstrijden, dit seizoen komt ze uit voor het dames marathon team van MK Basics – Palet Schilderwerken. Het was op de Jaap Eden baan in Amsterdam een wedstrijd onder zeer barre herfstachtige omstandigheden.

Om 19.00 uur stonden een 70 tal dames aan de start, het regende en het waaide bovendien behoorlijk. De eerste wedstrijd van het seizoen is het altijd even aftasten hoe een ieder de zomer is doorgekomen en hoe de verhoudingen liggen binnen het peloton. Al snel werd duidelijk dat er niet zoveel veranderd is ten opzichte van het afgelopen seizoen. Na diverse ontsnappingspogingen ontstond er na een 27 tal ronden een kopgroep van 12 dames, met Erna Last – Kijk in de Vegte en haar ploeggenote Sandra ‘t Hart hierbij. Deze kopgroep werkte goed samen en uiteindelijk bleven er een 10 tal dames over die met nog 25 ronden te gaan het peloton dubbelde. In de finale probeerde Erna Last – Kijk in de Vegte het nog met twee andere dames om weg te komen, ze kregen een maximale voorsprong van 50 meter, maar werden in de voorlaatste ronde terug gepakt.

Erna Last – Kijk in de Vegte kwam uiteindelijk als zevende over de finish, terwijl haar ploeggenote Sandra ‘t Hart het podium net miste door als vierde te finishen. Sandra ‘t Hart is wel de leidster in het algemene klassement, daar ze bij enkele tussensprints extra punten vergaarde. Een goed begin voor de MK Basics – Palet Schilderwerken ploeg (www.schaatsmeiden.nl van deze competitie, want na zaterdag staan ze in het ploegenklassement op de eerste plaats. Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd om 18.30 uur in Thialf in Heerenveen.