Erna wint Skeelerklassieker Zaandam

Erna wint Skeelerklassieker Zaandam

17 juni 2006 Uit Door admin

Erna en Bas actief namens STG-de Eendracht in de Univé Cup 2006

Het was zaterdagavond 17 juni 2006, een gezellige drukte in Zaandam, daar werd de tweede skeelerklassieker van de Holland Inline Univé Cup2006 verreden. Een skeelerklassieker met start en finish in Zaandam, die over 33 kilometer ging langs en door Koog aan de Zaan, Wormerveer, Krommenie en Assendelft.

Bas Kloosterman en Erna Kijk in de Vegte kwamen aan de start namens STG “De Eendracht” uit Genemuiden. Mede door het mooie weer was er heel veel publiek en was de deelname zeer groot, in beide categorieën waren meer dan 75 deelnemers(sters).

Bas Kloosterman kwam om 18.00 uur aan de start bij de categorie C1-V1- D1 (dames en heren) en kon de wedstrijd goed volgen in het peloton. Bij Wormerveer brak het peloton in tweeën en op dat moment zat Bas te ver van achteren in het peloton en kwam zo in de 2e groep terecht en dan ben je gezien voor een hoge klassering. Hij kwam nu uit op een 43e plaats in het totaal klassement, en als 23e C1 skeeleraar, in een totaaltijd van net iets boven het uur.

Erna Kijk in de Vegte kwam om 18.15 uur aan de start bij de categorie C2-V2-D2 (dames en heren) en zat vanaf het begin gelijk van voren. Gaandeweg de wedstrijd ontstond er een kopgroep, met Erna erbij, van een 20tal skeeleraars(sters). Deze groep bleef bijeen tot 3 kilometer van de finish, toen sprongen er vijf rijders uit de kopgroep en opnieuw kon Erna volgen. In de laatste kilometer zat nog een klimmetje een viaduct op, en hier maakte Erna Kijk in de Vegte zich los van de kopgroep en wist een gaatje te slaan. Deze voorsprong wist ze vast te houden tot op de finish en kwam zo als eerste aan, in een tijd van ruim 58 minuten, dat het een snelle eindtijd was bleek wel uit het feit dat de winnaar van categorie 1 maar twee seconden sneller was. Een prachtige overwinning in een skeelerklassieker die landelijk hoog aangeschreven staat.

De volgende wedstrijd is zaterdagavond 24 juni in Nijkerk, die mee telt voor de Univé World on Wheels competitie.