Kijk in de Vegte rijdt goed NK skeeleren

Kijk in de Vegte rijdt goed NK skeeleren

5 juni 2006 Uit Door admin

Op 2e pinksterdag 5 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Marathon skeeleren op de weg verreden in het Noord Hollandse ‘t Veld. Namens STG “De Eendracht” uit Genemuiden kwam Erna Kijk in de Vegte aan de start bij de Dames senioren. Het was een wedstrijd over 42 kilometer door het centrum van ‘t Veld. Een zwaar en bochtig parcours van 2 kilometer met een strook klinkers, dus selectief genoeg voor een mooi Nederlands Kampioenschap.

Er waren dit keer een 40tal Dames 1 en 2 senioren aan de start. Na enkele ronden bleek al wel hoe zwaar en selectief dit parcours was want toen ontstond er al een kopgroep met Erna Kijk in de Vegte erbij, van 17 skeeleraarsters. Deze kopgroep werkte eendrachtig samen, met zo nu en dan een ontsnappingspoging, maar op dit zware parcours werd een ieder weer teruggehaald. Erna Kijk in de Vegte, gesponsord door BEMOG Projektontwikkeling B.V., skeelerde goed geconcentreerd haar ronden mee, voorin de kopgroep.

Na een 16 tal ronden was het peloton op een ronde achterstand gereden en dunde de kopgroep uit tot een 12 tal dames. Met nog vier ronden te gaan wist Elma de Vries uit de kopgroep te ontsnappen en zij wist dit tot het einde van de wedstrijd vol te houden. De kopgroep moest dus voor de troostprijzen rijden. In een lange sprint wist Erna Kijk in de Vegte als zesde in het eindklassement te finishen, wel als eerste van de Dames 2 senioren, maar dat telt op een NK niet. Een geweldig mooie prestatie, waar ze dan ook tevreden mee was.

Zaterdagavond 17 juni hopen de Genemuider skeeleraars Bas Kloosterman en Erna Kijk in de Vegte weer aan de start te staan in Zaandam voor hun tweede wedstrijd in de Univé Holland Inline Cup competitie, een klassieker over 33 kilometer, in en door het Zaanse polderlandschap.