Erna Last-Kijk in de Vegte zesde in Den Haag

Erna Last-Kijk in de Vegte zesde in Den Haag

12 november 2011 Uit Door admin

DEN HAAG – (zaterdag 12 nov. 2011) Het was zaterdagavond in Den Haag alweer de 5e marathon schaatswedstrijd in de Marathon KNSB KPN Cup competitie. De Genemuidense marathonschaatsster Erna Last-Kijk in de Vegte behaalde hier een prima resultaat, door als zesde in de massasprint te finishen. Zoals in de voorgaande wedstrijden was opnieuw de damesschaatsploeg waarvoor Erna uit komt, MKBasics-Palet Schilderwerken, de toon aangevende ploeg in de wedstrijd. Tot nu toe hebben de dames één wedstrijd gewonnen, dat was in Utrecht waar Mireille Reitsma de overwinning pakte door de sprint van een kopgroep te winnen.

Dat de uitslagen niet altijd recht doen aan de wedstrijden bleek vorige week wel in Eindhoven waar Erna Last-Kijk in de Vegte als 39ste over de finish kwam maar wel de maximale jury punten kreeg voor de Dick van Gangelen Trofee en waar het juryrapport het volgende vermelde:

Al jaren is Erna Last-Kijk in de Vegte een vaste waarde in het marathonpeloton bij de dames. Een voorbeeldige rijdster, die altijd inzet toont en het werk niet schuwt. Zelden op eigen gewin uit is, maar altijd in dienst van de ploeg rijdt. Ook in Eindhoven maakt zij weer grote indruk door het tempo te maken, de gaten dicht te rijden en ook de aanval te kiezen. Voor haar waren welverdiend de maximale jurypunten voor de DVG-trofee.

Komende weken wordt er geschaatst in Haarlem en Tilburg en op 3 december in Assen. Op donderdagavond 24 november is er in Dronten nog een losse landelijke wedstrijd voor de A rijders, Dames en Masters, aanvang Dames 19.30 uur.

Nu de temperaturen onder het vriespunt dalen, wordt er al met een schuin oog naar buiten gekeken, want de wedstrijden op natuurijs zijn toch wel het doel van dit seizoen, maar zover lijkt het vooreerst nog niet te komen, echter de ware winter moet nog komen en het seizoen is nog lang.