Erna 2e op Ned. Kampioenschap Skeeleren Marathon!

Erna 2e op Ned. Kampioenschap Skeeleren Marathon!

2 juni 2007 Uit Door admin

Het was zaterdag 2 juni 2007 een belangrijke dag voor skeelerend Nederland. In Nijverdal werd het Nederlands Kampioenschap Marathon op de weg verreden. Een wedstrijd over 42 kilometer, met een ronde van 2 kilometer door het centrum van Nijverdal met een oplopend parcours (vals plat) naar de finish toe. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar moesten voor de wedstrijd al bij gesteld worden, daar Anniek ter Haar, een ploeggenote van Erna Kijk in de Vegte uit Genemuiden van STG `De Eendracht` in de TIME OUT/REELEEZEE damesskeelerteam, (www.damesskeelerteam.nl) zich met een blessure moest afmelden, zodat Erna alleen met haar ploeggenote Maurine Kroon aan de start stond. Want om dan nog een peloton van 50 dames je wil op te leggen is haast onmogelijk. Om 14.15 uur gingen de Dames Senioren van start, en al snel bleek dat het een snel parcours was. Na een zevental ronden ontstond er een kopgroep van 25 skeeleraarsters met Erna en Maurine daar ook bij.

Gaandeweg de wedstrijd werd het zwaarder en werd de kopgroep uitgedund tot een 16 tal Dames, maar nog steeds zat Erna Kijk in de Vegte in de kopgroep en kon ze goed mee komen. Elma de Vries, vier keer Nederlands Kampioen, probeerde het twee keer om alleen weg te komen maar werd steeds weer teruggehaald. Toen met nog 5 ronden te gaan Mariska Huisman weg sprong uit de kopgroep, reageerde Erna en Andrea Sikkema en Marieke van Hoek direct en vormden een kopgroep van vier skeeleraarsters.

Door eendrachtig samen te werken en goed stopwerk in het peloton van Erna’s ploeggenote Maurine Kroon, bouwden ze een voorsprong op van 50 seconden op het peloton. Met het ingaan van de laatste ronde was het wel duidelijk dat de nieuwe Nederlands Kampioene uit deze kopgroep zou komen. Erna Kijk in de Vegte kwam als tweede uit de laatste bocht, en sprintte de laatste 300 meter naar de finish voluit. Ze kwam op kop en het leek erop dat ze het zou gaan redden, maar 5 meter voor de finish werd ze alsnog ingehaald door Marieke van Hoek die Nederlands Kampioen werd bij de Dames Senioren. Erna Kijk in de Vegte werd tweede, een geweldig mooi resultaat en hiermee was ze dan ook dik tevreden, Na vorig jaar 6e op het NK nu tweede worden, dan doe je het gewoon heel goed en hoor je er helemaal bij.