Erna wint eerste skeelerklassieker Bantega

Erna wint eerste skeelerklassieker Bantega

13 mei 2006 Uit Door admin

Zaterdagavond 13 mei 2006 was er de eerste skeeler klassieker die mee telt voor de Univé Holland Inline Cup. Een wedstrijd over 42 kilometer met start en finish in Bantega, en rond het Tjeukemeer en door Zuid Friesland ging. Erna Kijk in de Vegte, gesponsord door BEMOG Projektontwikkeling, kwam aan de start bij de Dames 2. Na dit seizoen al twee keer tweede te zijn geworden, schreef ze deze eerste klassiekerwedstrijd op haar naam.

De start was om 18.00 uur, en er werd gelijk gestart met de C2 en V2 skeeleraars, een groep van ca. 50 skeeleraars. Er werd vanaf het begin direct voluit geskeelerd en de grote groep kon dan ook niet lang bij elkaar blijven. Na 15 kilometer, bij Haskerhorne ontstond er een kopgroep van zon 20 rijders, waar Erna Kijk in de Vegte ook bij zat. Na Sint Nicolaasga en Haskerhorne waren er diverse uitloop pogingen, maar de groep bleef bijeen in het Friese polderlandschap, zodat het op een eindsprint aan kwam.

Erna Kijk in de Vegte had goed positie gekozen voorin de groep en sprintte naar een keurige derde plaats van de totale groep met twee C2 rijders voor haar, zodat ze als eerste van de categorie Dames-2 over de finish kwam. Een geweldig mooie prestatie om deze zware skeelerklassieker te winnen in een mooie tijd van 1 uur en 19 minuten, wat een gemiddelde snelheid inhoud van ca.32 kilometer per uur. Zaterdag 20 mei hopen de door Bemog Projektontwikkeling gesponsorde skeeleraars van STG “De Eendracht” uit Genemuiden, weer aan de start te verschijnen in Vorden, voor de derde wedstrijd in de UnivĂ© World on Wheels competitie.