STG Eendracht in 2012 weer fris uit de startblokken

STG Eendracht in 2012 weer fris uit de startblokken

14 januari 2012 Uit Door admin

In een winter die wat natuurijs betreft nog niet op gang wil komen, wordt er door STG de Eendracht volop getraind op de kunstijsbaan in Dronten. Zaterdagavond 14 januari werd er al weer voor de 3e maal dit jaar een langebaanwedstrijd gereden op het ijs van Leisureworldicecenter in Dronten. Bij deze wedstrijd stond er een groot aantal deelnemers aan de start, hierbij waren ook de leden van STG de Eendracht weer sterk vertegenwoordigd waren. De schaatsers kwamen op verschillende afstanden in actie, zo werden er een 100, 300, 500, 700, 1000 & 1500 meter verreden. Op de korte afstanden (100 & 300m) deden Daan v.d. Pol, Lisa Huisman, Naomi van Dijk, Jolien van Steenselen, Sabrina Dijkstra, Stephanie van Dalfzen, Kayleigh van Rees en Nadia van Hattem mee. Voor de een was het een betere dag dan de andere maar in deze categorie werden ook weer de nodige persoonlijke records gereden.

Op de 500 & 1000 meter was er deelname van Harmen Arends, Nathan Hoekman, Michel Eenkhoorn, Bert van Dijk, Clarissa van Dijk en Gerdine Raadgever. Laatst genoemde verbeterde haar PR op de 1000 meter met maar liefst 14 seconden tot 1:43.29. Michel presteerde het om met val slechts 2 seconden te verliezen op zijn vorige tijd. Jammer was de diskwalificatie van Harmen op de 1000 meter. Hij was zo intens met schaatsen bezig dat hij twee binnenbanen reed ondanks aanwijzingen van de trainers, maar dat overkomt de beste schaatsers ook wel eens.

Het was te zien dat de geleverde trainingsarbeid zijn vruchten begin af te werpen, er werden weer diverse persoonlijke records gereden. Uitslagen van deze wedstrijd is hier te vinden >

Op vrijdagavond 6 januari stond er in Dronten het gewestelijk marathon kampioenschap van Overijssel & Gelderland verreden, bij deze wedstrijd stond ook Michel Eenkhoorn aan de start in de categorie Pupillen A. Hij reed een goede wedstrijd en eindige op de 6e plaats en omdat hij als 3e van de Overijsselse deelnemers over de streep kwam, plaatste hij zich hierdoor voor het NK jeugd marathonschaatsen op zaterdag 25 februari 2012.

Uitslag is hier te vinden >