STG Dames op pad naar de Erben’s Vechtdaltoer

STG Dames op pad naar de Erben’s Vechtdaltoer

26 mei 2013 Uit Door klaasjan

Afgelopen zaterdag was het zover…. De eerste toertocht voor de dames van STG de Eendracht! Zaterdagmorgen 25 mei zijn er een aantal dames onder begeleiding van enkele heren vertrokken op de fiets naar Dalfsen om mee te doen met de Erben’s vechtdaltoer. Ze gingen op de fiets naar Dalfsen (30km) om daar de route van 50km te fietsen en na afloop op de fiets (30km) weer terug naar Genemuiden te gaan.

Na aankomst van de dames in Dalfsen werd er een kopje koffie of thee gedronken en ingeschreven voor de 50 km. Na deze opkikker, want ja wij hadden er al 30 km op zitten, kon de rit worden vervolgd over het parcours van de vechtdaltoer. Zo gingen we dus van start, met een mooi tempo fietsen we richting Oudleusen en dan over brede en smalle padjes door de bossen (dit is goed voor ons stuur techniek) naar Ommen. Halverwege was er een pitstop in het bos, hier genieten we even van het beetje zon die er was en nuttigen we wat drinken en een banaantje. Hier werd de laatste energie getankt voor de laatste kilometer die ons brengt over de Lemelerberg. Na de beklimming van deze “reus” van het vechtdal zijn we echt toe aan de vechtdalburger (waar we bij inschrijving een tegoedbon voor hebben gehad) en gaan we dus gauw verder richting Dalfsen waar deze in de trefkoele op ons wacht.

112km gefietst door Marleen, Margreet, Jennifer, Anita, Margriet, Lisette, Wim en Tijmen!

112km gefietst door Marleen, Margreet, Jennifer, Anita, Margriet, Lisette, Wim en Tijmen!

Hier laden we onder het genot van een hapje en drankje ons weer op voor het laatste stuk richting Genemuiden, mede door de straffe wind werd dit voor velen nog een lange rit. In Genemuiden aangekomen zijn we toch trots op elkaar dat we het allemaal maar weer hebben gedaan, bij terugkomst stond er toch mooi 112 km. Met dank aan de kopmannen die in voor en tegen wind ons hebben gesteund.

In Dalfsen opladen voor de laatste loodjes weer terug naar Genemuiden

In Dalfsen opladen voor de laatste loodjes weer terug naar Genemuiden

Klik hier voor de gereden route.

Dit was weer een goede training voor de dames die ook mee fietsen met Sam’s tour.