Geslaagde Sam’s toer van Munster naar Genemuiden.

Geslaagde Sam’s toer van Munster naar Genemuiden.

16 juni 2013 Uit Door klaasjan

Zaterdag 15 juni werd de Sponsorfietstocht van Münster naar Genemuiden gereden. Sam’s toer zoals deze editie werd genoemd, werd voor de 3e maal georganiseerd door STG de Eendracht & Rotaryclub Zwartewatersteden.

De eerste deelnemers (10 stuks) waren op vrijdagmorgen 14 juni onder goede weersomstandigheden om 10 uur voor een tocht van 170 km al op de fiets naar Münster vertrokken, hoewel dit eigenlijk niet tot het officiële programma behoorde, vonden ze dit een mooie extra uitdaging.

Fotoserie van de fietstoer richting Munster op vrijdag

Later die vrijdag om 18:00 uur werden de fietser incl. bagage en racefietsen per bus vervoerd naar Munster.

Na een overnachting & ontbijt werd er zaterdag morgen om half zeven vertrokken 60 fietsers voor een tocht van 220 km vanuit Münster naar Genemuiden. Door het grote aantal fietsers tijdens deze editie werd de tocht in 2 groepen gereden.

De weersverwachting waren redelijk gunstig, er stond wel een flinke wind die op het grootste deel van het parcours redelijk in het voordeel van de fietsers blies. Rond het middaguur werden ze nabij Bronckhorst nog wel even getrakteerd op een regenbui. Gelukkig was niet veel later de lunchstop in Eefde, hier stond er pasta klaar voor de deelnemers. De zon begon na de stop weer te schijnen en kon de tocht onder goede omstandigheden verder worden vervolgd.

In Broekland werd er nog een kleine stop gehouden, waarna er verder naar Genemuiden werd gereden. Rond half 5 kwamen de fietsers, opgewacht door familie en bekenden aan op het Havenplein in Genemuiden. Alle deelnemers hebben de tocht uitgereden en werden na het onthaal op het havenplein verwelkomd in het clubgebouw van STG de Eendracht.

De tocht werd ook vastgelegd door onze “vliegende cameraman” Hans van de Berg met helmcamera beschikbaar gesteld door Lindenholz.Tegen 7 uur stond het buffet klaar een kon ook het sponsorbedrag worden uitgereikt. De voorzitter van de Rotary gaf een kort verslag van de dag en bedankte alle mensen die deze tocht mogelijk gemaakt hebben. Er is een bedrag van €7.000 euro opgehaald met deze sponsorfietstocht, dat werd verdeeld over de beide goede doelen waarvan de helft naar de 2 goeden doelen:

Door middel van een cheque werd het bedrag aan beide vertegenwoordigers van de projecten overhandigd.

De organisatie kan terugkijken op een geweldige dag met een mooie opbrengst en bedankt alle sponsoren, vrijwilligers, EHBO, motorrijders en natuurlijk de fietsers.

De hele tocht is door breman.net vastgelegd, en deze foto’s en de video-opnames zijn te bekijken op:  http://www.breman.net/item/7280/

Ook op Genemuidenactueel zijn er beelden en foto’s te zien van de tocht