Schaatsmarathon Genemuiden groot succes!

Schaatsmarathon Genemuiden groot succes!

14 januari 2010 Uit Door admin

Veel toppers aan de start en veel publiek…

Volksijsbaan “De Eendracht ” te Genemuiden organiseerde in samenwerking met STG “De Eendracht” en de KNSB donderdagavond 14 januari 2010 een schaatsmarathon voor dames en heren uitkomend in de landelijke topdivisie om “DE EENDRACHT” Cup. Bij zowel de dames als de heren stonden vele landelijke toppers aan de start. Het werd een spannende eindstrijd.

Bij de dames won Daniƫlle Bekkering uit de provincie Groningen. Tweede werd Mireille Reitsma uit Emmeloord, derde werd Anniek ter Haar uit Dedemsvaart.

Veel dames van het Landjuweel dames schaatsmarathon ploeg, stonden aan de start en natuurlijk onze eigen Genemuidense Erna Kijk in de Vegte. Erna wist ondanks problemen met haar schouder toch mee te doen en trakteerde het publiek op een demarage in de laatste ronden waarbij ze wegsprong uit de kopgroep. Helaas besloot de kopgroep haar niet te laten gaan en kon ze geen thuiswinst pakken.
Maar het feit dat Erna meedeed en ook nog probeerde voor de winst te gaan werd zeer gewaardeerd door het massaal toegestroomde Genemuider publiek.

Bij de heren won Robert Bovenhuis uit Staphorst. Tweede werd Bob de Vries uit Haule, derde Arjan Stroetinga uit Waskemeer.
Ook in het herenveld deden een aantal lokale rijders mee die na een aantal ronden helaas moesten afhaken. Maar ook hun inzet werd gewaardeerd en ze werden vanaf de kant aangemoedigd. De baan was supersnel, er werd vanaf de loze ronde al in een moordtempo gereden.

Het was een pracht avond met veel schaatsers aan de start en dat ondanks hun mega drukke programma’s nu er natuurijs ligt.
We danken alle helpers en alle sponsoren die deze schaatsmarathon mogelijk maakten!
Het publiek bezocht de marathon massaal en volgde vanaf de paden langs de volksijsbaan de wedstrijden.

240 Foto’s Donderdagavond 14 jan. 2010 >
Foto’s Donderdagmiddag voorbereiding >
Radiouitzending RTV Oost >
TV uitzending RTV Oost >
Verslag Genemuiden Actueel >