NK Marathon in Dronten met Genemuidiger deelname

NK Marathon in Dronten met Genemuidiger deelname

26 februari 2013 Uit Door klaasjan

Dronten – Veel drukker zal het op en rond het ijs van de baan in Dronten niet vaak eerder geweest zijn dan op deze zaterdag. Het krioelde van de jonge schaatstalenten, gretig om een gooi te doen naar de Nederlandse titels. En haast net zo vaak stonden er trotse ouders langs de kant om hun kroost aan te moedigen.

Een van de rijders die de strijd aan mocht gaan met de beste schaatsers in zijn categorie was Gerben van’t Slot uit Genemuiden. Hij reed de bij de Junioren B de wedstrijd uit bij de eerste groep en reed naar een verdienstelijke 17e plaats, waarmee hij zelf ook best tevreden was. Dit geeft zeker naar de toekomst nog genoeg mogelijkheden om door te groeien en laat zien dat de trainingarbeid is deze winter zeker niet voor niets geweest.

Gerben actief tijdens de koers

Gerben actief tijdens de koers

Wat maar weinig mensen beseften, was dat de finales in Dronten de apotheose vormden van misschien wel het grootste toernooi dat er onder de vlag van de KNSB wordt gehouden. ’”Om aan dit evenement te kunnen deelnemen dienden de rijders eerst ook nog voorrondes af te werken”, vertelde Teun Breedijk, disciplinemanager marathon van de KNSB. “Al met al hebben er bij die voorronden over dertien ijsbanen misschien wel zesduizend marathontalenten deelgenomen aan dit NK.”

De allerbesten van al die duizenden waren dus in Dronten, waar al vanaf het begin van de middag fanatiek om de titels werd gestreden. En daarbij was goed te zien dat Nederland nog altijd bulkt van het marathontalent.  (Bron: Schaatsen.nl)

Voor de uitslag van Junioren B wedstrijd klik hier