NK Inline op de weg in Achterveld

NK Inline op de weg in Achterveld

7 juli 2022 Uit Door klaasjan

Vrijdag 24 juni was het dan zover. Het NK op de weg. Er was vrij gevraagd en gekregen. De skeelers waren schoongemaakt en gepoetst; Maud, Stijn en Harmen waren er klaar voor.

Op de heenweg beloofde het nog niet veel goeds. De regen kwam met bakken naar beneden en start-finish stond volledig onder water. De start van de One Lap werd dan ook een uur uitgesteld.

Om 16.00 uur kon er dan eindelijk begonnen worden. Onder een inmiddels toch weer lekker zonnetje werd de NK geopend met het volkslied.

Van de deelnemers van STG De Eendracht mocht Maud als eerste in actie komen. Eén rondje met vier deelnemers zo hard als mogelijk door de wijk. Na een valse start werd er goed gereden met als eindresultaat een 15e plek. Daarna Harmen; met een goede start leek hij op weg naar een goede tijd en misschien wel plaatsing voor de halve finales. Helaas had hij een paar misslagen achter op het parcours en zat een plaats bij de beste 8 er niet meer in. Ook Harmen eindigde uiteindelijk als 15e.

Aan het begin van de avond volgde de puntenkoers. 13 ronden, bijna 5000 meter.

Maud reed een solide race. Ze moest in de drukte de kopgroep een beetje laten gaan, maar met een sterk slot reed ze uiteindelijk naar de 13e plek. Een heel mooi resultaat voor Maud. Na de kadetten dames volgden de kadetten heren. Harmen en Stijn stonden met zijn tweeën aan de start.

Hier ging de uiteindelijke winnaar als een raket van start en vrijwel geen enkele deelnemer kon met hem mee. Zowel Stijn als Harmen reden voor wat ze waard waren en mogen trots terugkijken op hun wedstrijd. Harmen eindigde uiteindelijk als 10e en Stijn als 17e. Gezien het niveau van alle deelnemers een prima prestatie.

Na alle wedstrijden en huldigingen moe, maar voldaan naar huis. Een lange, maar mooie dag zat erop. Maud, Stijn en Harmen mogen met trots terugkijken op hun wedstrijden en prestaties. Op naar de NK op de baan op 15 en 16 juli in Rijssen!

Voor meer foto’s van NK inline klik hier