Nieuwe juryleden gezocht!

Nieuwe juryleden gezocht!

8 september 2013 Uit Door klaasjan

Een schaatswedstrijd organiseren gaat niet vanzelf. Naast een ijsbaan en hardrijders is een team van juryleden nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. Leisure World is daarom naarstig op zoek naar aanvulling van haar juryteam.

Daartoe zal aan het begin van seizoen 2013-2014 een ‘basis-jurycursus’ worden georganiseerd. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten/workshops waar bij de regels worden behandeld. Te denken valt aan de voorrangsregels op de wissel, de lijnoverschrijdingen en de handtijdwaarneming. Na de workshops wordt je kennis getoetst.

Daarnaast moet je 3 wedstrijden stage lopen. Dit komt er feitelijk op neer dat je meedraait in het juryteam. Dit kan zijn als handtijdwaarnemer, bochtencommissaris of commissaris van vertrek (de assistent-starter).

Als deze stages zijn afgetekend en je een voldoende hebt gescoord ontvang je het officiële KNSB basis-jury diploma en kun je aan de slag als jurylid en heb je gelijk meer kennis hoe een wedstrijd en regels nu echt in elkaar zit.

Ook kun je evt. hierna een vervolgopleiding doen voor ET (Bediening van de elektronische tijdregistratie), speaker, starter of, scheidsrechter.

Ook jouw kind, kleinkind, echtgenoot, vriend/vriendin of familielid wil graag wedstrijden rijden en zonder voldoende juryleden kunnen er geen wedstrijden meer worden georganiseerd. Meldt je dus massaal aan, want het spreek woord luidt niet voor niets:” Als er één schaap over de dam is volgen er meer” en ook wel “Vele handen maken licht werk”. Lijkt het je leuk om als jurylid aan de slag te gaan binnen een gezellig en gedreven juryteam meld je dan aan.

 

Leisure World Skating Club
Yvonne Obbema
0321-316166