De tocht der tochten… Ons doel!

De tocht der tochten… Ons doel!

9 september 2013 Uit Door klaasjan

” Verslag van een aantal dames van de Emlichheim fietstocht 2013 “

Waar vorig seizoen een aantal dames zelf 2 keer in de week zijn gaan wielrennen, hebben we ons dit seizoen aangesloten bij de STG.

Op de maandagavond onder begeleiding van “coach” Tijmen en op de donderdagavond onder begeleiding van “coach” Wim.

Voor de meiden was het belangrijk om vooraf een doel te stellen, zodat hier naartoe gewerkt kon worden. Tussen neus en lippen door, gaven de coaches aan dat Emlicheim ons doel zou worden… een tocht van 160 km. “Gezellig!”, zeiden de meiden in koor. “Waar gaan we overnachten?”. We namen natuurlijk aan dat we deze afstand in een aantal dagen zouden afleggen. Maar niets bleek minder waar…

De vrijdag voordat het startschot werd gegeven werd er nog flink “gewhatsapped” in de “Fietsgroep” app. “Geeft morgen veel kans op regen aan!”, “Heb trouwens wel last van zenuwen!”, “Wat nemen jullie allemaal mee?”, “Fietsverzekering… heb ik die?”.

Het werd zelfs nog even aangedikt door Margreet: “Reken erop dat jullie ’s middags Storm zien”… (Wisten wij veel dat de soep geserveerd werd op het terrein van de familie Storm!)

Tussenstop bij fam. Storm

Tussenstop bij fam. Storm

Na het zien van deze berichtjes, dacht coach Wim dat het nodig was om de dames nog even wat moed in te praten: “He dames, hou op met dat gelul.. gewoon even fietsen en morgenavond gewoon gezellig een borreltje drinken!”.

Van de woorden “even fietsen” zonk de moed ons behoorlijk in de schoenen, maar bij woord “borreltje” kwam gelijk een stoot adrenaline naar boven.

Girlpower, we can do IT!!!!

Zaterdag stonden de dames fris en fruitig op het Havenplein om te starten in groep 1. Het weer was echt geweldig om te fietsen! Niet te warm, niet te koud… alleen kregen we aan het eind nog even een buitje over ons heen! Maar dit kon de pret niet drukken… We mochten zelfs over de nieuwe weg terug fietsen.. wat een happening!

Toch kregen we aan het eind van de rit nog te maken met een valpartij. Door de regen waren de klinkertjes op de blokhuisweg behoorlijk glad geworden. Harriet glipte onderuit, waarna ze naast haar zus Anita nog iemand mee onderuit nam… Gelukkig konden ze er zaterdagavond allemaal bij zijn om samen deze gezellige dag af te sluiten.

We hebben een super gezellige dag gehad. Bedankt organisatie!!!

Groetjes,

Dames Fietsgroep

Klik hier voor de foto’s van Margriet & Joop Pleijsier

Klik hier voor de foto’s van Genemuidenactueel


Video: Jan Pol