Nieuwbouw “de Eendracht” officieel geopend.

Nieuwbouw “de Eendracht” officieel geopend.

8 december 2013 Uit Door klaasjan

Afgelopen vrijdagmiddag 6 december was het dan zover, na maanden van hard werken werd om omstreeks half 5 de officiële openingshandeling verricht van de nieuwbouw van STG en Volksijsbaan De Eendracht. Burgemeester Bilder en Ineke Bakker (afgevaardige provincie Overijssel)openden vrijdagmiddag officieel de nieuwbouw.

Na deze officiële handeling volgende toespraak van burgemeester Bilder, die ook van deze gelegenheid gebruik maakte om de voorzitter van de volksijsbaan Jan Last een Koninklijke onderscheiding op te spelden. Namens de koning wees de burgemeester op de vele verdiensten die Last heeft voor de lokale maatschappij, zijn jarenlange betrokken bij de ijsbaan in verschillende functies en bij de Stichting Stadswacht en het tapijtmuseum. Ook noemde hij zijn deelnames aan de Elfstedentocht en de alternatieve Elfstedentocht en hiermee als voorbeeld voor de jeugd dient.

Na deze grote verrassing voor Jan Last moest gedeputeerde Bakker de draad van de opening weer op pakken. De provincie steunde de nieuwbouw met 44.000 euro, hiervoor zijn ook een groot aantal leden op een aantal trainingsavonden voor omgaan met jeugd geweest, welke destijds is gehouden in de kantine van de ijsbaan. Het is belangrijk om de jeugd aan het sporten te krijgen en te houden. Dat de Eendracht dit doet, bewijst dat de vereniging haar verantwoordelijkheid wil nemen, aldus gedeputeerde Bakker.

Voorzitter Sjaak Heetebrij van de STG noemde in zijn verhaal dat we met deze accommodatie klaar zijn voor de toekomst, maar dat er altijd wensen over blijven. In de toekomst willen we graag onze skeelerbaan voorzien van nieuw asfalt en ook zouden we nog eens elektronisch tijdwaarnemingssysteem aanschaffen voor onze schaats- en skeelerwedstrijden.

opening 2

Burgemeester houd zijn openingstoespraak

Ook bedankte Sjaak naast de vrijwilligers ook de partners. “Die moesten avond na avond de tafel afruimen, omdat wij weer op de ijsbaan waren. En als jullie denken dat daar de komende tijd verandering in gaat komen….wij gaan toch echt weer voor een paar weken natuurijs…”

Als grote verrassing kwam Directeur Scholten van Rabobank Genemuiden met het mooie nieuws dat er vanuit het stimuleringsfonds van Rabobank Genemuiden de nieuwe elektronische tijdwaarneming wordt aangeboden. Daarbij zal de club voor het beschikbare budget dit systeem moeten aanschaffen en installeren. Als club zijn wij hier dan ook zeer blij mee, zodat wij in de toekomst onze wedstrijden met deze professionele apparatuur kunnen houden.

Ook Jan Last nam zichtbaar nog onder de indruk van de ontvangen onderscheiding het woord en bedankte iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Ook haalde hij nog mooie herinnering boven van uit de volksijsbaan en noemde ook de in het verleden gedaan verbouwing/nieuwbouw van het clubgebouw. Jan bedankt de gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel voor hun financiële steun bij de nieuwbouw, die ook het bedrijfsleven van harte bedankte voor alle moeite.

Een afvaardiging van het comité Emlicheim-Genemuiden was naar Genemuiden gekomen en werd er door Helmich Post namens het comité een mooi beeldje aangeboden.

Tijmen van Steeg deed namens de stichting ‘Vrienden van de Eendracht’ een uitleg over deze in de afgelopen maanden opgerichte stichting. Bedoeling is dat mensen een klein bedrag van 50 euro per jaar bijdragen. Bij elkaar vormen we dan een grote sponsor. Zo kunnen zij als stichting een mooie bijdrage leveren aan de te organiseren activiteit van de Eendracht.

De kinderen werden ook vermaakt !

De kinderen werden ook vermaakt !

Zaterdag 7 december was er een open huis, van 10:00 t/m 16:00 uur was er de mogelijkheid voor iedereen om onze nieuwe accommodatie te komen bekijken. Over de gehele dag kwamen er vele mensen toch even een kijkje nemen om de vernieuwde accommodatie te komen bekijken.

We willen iedereen bedanken die onze nieuwe accommodatie is komen bekijken en ook alle giften worden zeer gewaardeerd.

Komende week zal dan de vernieuwde accommodatie ook werkelijk in gebruik worden genomen d.m.v. spinningactiviteiten en hopelijk kunnen we ook nog deze winter kijken hoe alles gaat tijdens een mooie ijsperiode!

Meer “Eendracht” in het nieuws:

Nieuw clubgebouw STG de Eendracht geopend (Breman.net)

Open dag nieuwbouw de Eendacht (Breman.net)

Goed nieuws show op de ijsbaan (Genemuidenactueel)

Opendag nieuwbouw STG de Eendracht (Genemuidenactueel) – Video: Pieter Polman