Geslaagd tentenkamp voor de jeugd

Geslaagd tentenkamp voor de jeugd

30 augustus 2012 Uit Door klaasjan

In het verleden was het tentenkamp al een vast onderdeel van de agenda van STG de Eendracht. Maar sinds 2 jaar staat de activiteit voor de jeugd tot 16 jaar weer op de agenda. Vrijdag 24 augustus was het dan weer zover, voor veel kinderen het hoogtepunt van het zomerseizoen.

Rond 17:00 uur arriveerden de eerste kinderen zich bij het clubgebouw en werden de tenten op gezet, waarna het tijd werd om een patatje te eten. S’avonds moest er nog wel om de prijzen gestreden worden, de laatste clubwedstrijd stond op het programma. Er werd flink gestreden voor de laatste punten van het seizoen.

Na afloop van de wedstrijden werden er diverse rare figuren in het gebied rondom de ijsbaan los gelaten en werd er dus een leuke vossenjacht gehouden. Alle deelnemers werden verdeeld over 6 groepen en er moest een woord worden gevonden, later werd ook nog een kampvuur gemaakt. Ondanks de diverse activiteiten dachten de meeste kinderen er niet over om te gaan slapen en werd ook de groepsleiding weinig nachtrust gegund.

Zaterdagmorgen werd er in de kantine een overheerlijk ontbijt verzorgd voor de kinderen en leiding. Na het ontbijt werd het tijd om de tenten op te ruimen, voordat er kon worden begonnen met de laatste activiteit van dit Tentenkamp: De Zeskamp!

Deze mooie zeskamp bestond uit zeer leuke onderdelen zoals een stormbaan, dienbladrace, spiegelschrijven, vangbroek, Grote bal rollen en het inmiddels beroemde ringsteken met de Quad. Het ging er fanatiek aan toe, omdat iedereen natuurlijk graag wilden winnen. De zeskamp werd gewonnen door team 4!

Rond 12:00 uur was de afsluiting van het tentenkamp met pannenkoeken eten.

Mede door het gunstige weer en inzet van diverse vrijwilligers kunnen we terug kijken op een geslaagd Tentenkamp 2012.