Skeelerseizoen begonnen

Skeelerseizoen begonnen

19 april 2024 Uit Door klaasjan

Voor de rijders en rijdsters van STG De Eendracht is de afgelopen weken het skeelerseizoen begonnen. Gelijk met een landelijke wedstrijd op 6 april in Heerenveen en op 13 april in Rijssen.

In Heerenveen reden Harmen Last en Stijn de Jong onopvallend mee in het peloton.  Na de 500 meter en de puntenkoers vonden zij zichzelf terug in de tweede helft van de daguitslag.

Bij de dames junioren deed Maud de Jong het  beter. In Heerenveen begon ze met een keurige 7e plaats op de 500 meter. Na een goede start op de puntenkoers werd deze halverwege stilgelegd vanwege een valpartij. Na de herstart kon Maud zich niet herpakken en eindigde zij uiteindelijk als 15e, met als eindresultaat een 12e plaats.

In Rijssen was Maud de enige vertegenwoordiger uit Genemuiden. Zowel op de 200 meter, als op de afvalkoers over 5 km eindigde ze wederom als 7e. In de daguitslag liep ze daarmee net het podium mis en werd zij vierde.

Komende zaterdag 20 april zullen ook de andere skeeleraars uit Genemuiden acte de préséance geven in de regionale Stouwdamcompetitie in Oldebroek.