Skeelercompetitie STG De Eendracht begonnen.

Skeelercompetitie STG De Eendracht begonnen.

11 april 2023 Uit Door klaasjan

Voor de jeugd van STG De Eendracht is het skeelerseizoen dan nu echt begonnen. De eerste officiƫle Stouwdamwedstrijd, de jeugdcompetitie in regio Oost, vond plaats op de skeelerpiste in Heerde. De baan waar later dit jaar ook de Europacup en het Nederlands Kampioenschap worden verreden.

Bij STG waren er ook deze keer weer 9 deelnemers. Bij de meisjes pupillen 1 begon Lieke van Dijk met een pr op de 100 meter en reden ook verder ook Sander Voorhorst, Maud de Jong en Harmen Last naar een plekje in de top 5 van hun categorie.

Na de 100m volgden er series over 4 ronden waarbij de tijd bepalend is voor de eindklassering. Zowel Lieke als Harmen werden 2e in hun serie wat er bij beiden voor zorgde dat ze bovenin het klassement bleven meedoen. Maud reed in een rommelige serie naar een uiteindelijke 9e plaats en ook Sander moest wat plekjes prijsgeven.

De slotafstand, een afvalkoers over 15 tot 25 ronden, leverde het meeste spektakel op. Lotte Kornet, Linn Erdsieck en Jasmijn Snijder deden keurig in de middenmoot mee en Lieke kon lange tijd bij de besten blijven. Bij de meisjes kadetten reed Laurien een wedstrijd naar haar kunnen en bij de jongens liet Stijn de Jong zien dat hij zich op de langere afstanden beter thuis voelt dan op de sprint en haalde op de laatste afstand van de dag een verdienstelijke 6e plaats. Ook Maud en Harmen deden het naar hun beste kunnen gezien de sterke tegenstand.

Al met al een sportief en goed verlopen eerste wedstrijddag. De eerstvolgende Stouwdamwedstrijd zal op 29 april in Staphorst plaatsvinden. Daarvoor zullen nog enkele leden deelnemen aan de landelijke skeelerwedstijd in Heerenveen.