Podiumplekken voor STG-skeeleraars

Podiumplekken voor STG-skeeleraars

20 september 2023 Uit Door klaasjan

Afgelopen zaterdag werd in Oldebroek de laatste Stouwdamwedstrijd voor de regionale jeugd verreden. Ook de rijders en rijdsters van STG De Eendracht waren weer present en deden in de oudere categorieën verdienstelijk mee.  De wedstrijd deze keer bestaande uit een 125 meter sprint, rit in lijn en puntenkoers werd bij prachtig skeelerweer een spannende aangelegenheid.

Bij de meisjes reden Jasmijn, Lynn, Lotte en Lieke een prima wedstrijd. Met name de 4e plaats van Lieke op de kortste afstand en de zeer goed gereden B-finale van Jasmijn (2e) sprongen in het oog.

Sander (bij de jongens pupillen 1) en Laurien reden een keurige wedstrijd en eindigden steevast in de middenmoot. Stijn reed op de sprint naar een mooie 4e plek, maar daarna was de koek een beetje op. Na een 6e en 5e plek op de beide andere afstanden eindigde hij als 6e in het dag klassement. Ruim voldoende om zijn derde plaats in het algemeen klassement vast te houden.

Harmen werd net als voorgaande wedstrijden weer tweede en hij mocht aan het einde van de dag dan ook als de nummer 2 van zowel het dag- als algemeen klassement op het podium plaatsnemen.

Maud had na haar tegenvallende 5e plaats van vorige week wat recht te zetten en begon de dag sterk met een tweede plaats achter de nummer 3 van Nederland. Op de rit in lijn moest ze helaas wat terrein prijsgeven en ondanks een zeer sterk gereden puntenkoers viel ze met een vierde plaats net buiten de dagprijzen. Haar derde plaats in het algemeen klassement kwam echter niet in gevaar.

De rijders van STG De Eendracht mogen, met meerdere podiumplekken, terugkijken op een succesvol en leerzaam seizoen. Een aantal zal nu de schaatsen aandoen en een enkeling traint ook in de winter op skeelers door. In elk geval zullen ze volgend seizoen weer aan de start staan van weer een nieuw skeelerseizoen.