Kickoff Schaatsseizoen 2013-2014

Kickoff Schaatsseizoen 2013-2014

26 september 2013 Uit Door klaasjan

Woensdag 25 september 2013 was het weer zover, de eerste ijstraining van STG de Eendracht. De schaatsers stonden te poppelen om weer het ijs op te kunnen! Op de ijsbaan van Leisure World ice center waren we met circa 75 schaatsers aanwezig voor de kickoff van het schaatsseizoen. De laatste jaren groeit het aantal schaatsers steeds weer, maar dit is voor ons als club echt het grootste aantal in jaren. De winters met natuurijs van de afgelopen jaren hebben er wel voor gezorgd, dat steeds meer jeugd de weg naar de ijsbaan hebben gevonden. Ook de jeugdleden die met skeeleren zijn begonnen gaan steeds vaker ook schaatsen.

Op deze 1e training was het vooral even kijken wat het niveau van de verschillende schaatsers is en samenstelling van de groepen te bepalen. Waar de één de schaatsen onder deed en weg reed alsof ze vorige week nog gereden hadden, was het voor een ander toch even wennen.

Aanstormend talent - Foto: Aart Last

Aanstormend talent – Foto: Aart Last

Naast deze wekelijkse training op woensdagavond, wordt er ook op zaterdagmiddag recreatief (geen training) geschaatst door schaatsers van de STG Eendracht. We vertrekken om 13:15 vanaf de parkeerplaats van de ijsbaan.

Afgelopen maandag 23 september is er ook weer gestart met droogtrainingen, hardlopen afgewisseld met schaatsoefeningen. Dit is een goede aanvulling op de ijstrainingen en zo kan je met speciale schaatsoefeningen en hardlopen, op het droge de schaatstechniek en het uithoudingsvermogen verbeteren. Droogtrainingen worden gegeven op maandagavond om 18:30 (jongste jeugd) en 19:30 (oudere jeugd en senioren)

Aanstaande zaterdag 28 september staat ook de 1e wedstrijd van het seizoen al weer op het programma. We hopen dat we er een mooi schaatsseizoen van kunnen maken. Informatie over het schaatsseizoen is te vinden op: https://www.stg-eendracht.nl/schaatsen