Afsluitend schaatsfeest bij STG de Eendracht

Afsluitend schaatsfeest bij STG de Eendracht

24 maart 2013 Uit Door klaasjan

Afgelopen zaterdagavond 23 maart 2013 organiseerde STG Eendracht een gezellig avond die in het teken stond van de schaatssport en de topprestaties van de marathonteams Mkbasics.nl & Palet schilderwerken.

Unieke cupcakes met foto's van de schaatssters

Unieke cupcakes met foto’s van de schaatssters

De avond begon met een huifkartocht om de winnares van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, Erna Last Kijk in de Vegte op te halen. Bij aankomst in het clubgebouw was er een zeer muzikaal onthaal voor de schaatssters. Na deze ontvangst met koffie en unieke cupcakes werd er een mooie film vertoond over de schaatscarrière van Erna, met hierbij unieke niet eerder vertoonde beelden van Henk Kijk in de Vegte.

De kinderen zitten klaar met hun vragen

De kinderen zitten klaar met hun vragen

Na een korte pauze was er weer de persconferentie, waarbij de jeugdige schaatsers vragen konden stellen aan de dames.
Er werden vragen gesteld als “wanneer begon je met schaatsen”, “Wat was je grootste blunder” en “Hoeveel trainen jullie”

Moeilijke vragen worden vooral op elkaar afgeschoven!

Moeilijke vragen worden vooral op elkaar afgeschoven!

Ter afsluiting van de avond werd natuurlijk Erna in het zonnetje gezet voor haar prestaties van het afgelopen seizoen en ook het feit dat ze stop als marathonschaatser, samen met Mireille, Wieteke en Sophie kreeg ze een mooie medaille, “als je die omsmelt kan je er van op vakantie” zie speaker Jan Last.

Erna kreeg daarbij nog een leuke oeuvreprijs voor haar mooie schaatscarrière. Ze kan zich nu op gaan maken om de nieuwe schaats / skeeler talenten van Genemuiden te gaan trainen. Voor iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om van deze marathonteams een succes te maken  zoals de schaatssters, begeleiding, sponsors  en natuurlijk ook de ouders die alle schaatsers hebben bijgestaan tijdens hun carrières.waren er dan ook nog diverse bedankjes.

We kunnen terug kijken op een geslaagde avond en zullen de schaatsteams van Palet schilderwerken & Mkbasics ook volgende seizoen ook zeker blijven volgen.

Meer foto’s van deze avond zijn hier te vinden.

Ook op schaatsmeiden.nl zijn nog beelden van deze avond te vinden.