Spannende ontknoping bij Stouwdam Rijssen

Spannende ontknoping bij Stouwdam Rijssen

16 mei 2023 Uit Door klaasjan

De derde Stouwdamwedstrijd was afgelopen weekend op de piste in Rijssen. Vanuit STG De Eendracht waren alle negen wedstrijdrijders weer present. Deze keer bestond de wedstrijd uit een 100 meter individueel, een 300 meter in series en een afvalkoers over 12 tot 20 ronden.

Bij de meisjes pupillen 1 reed met name Lieke van Dijk een goede wedstrijd met een 5e plaats op de 100 meter, een 6e plek op de 300 meter en een 9e plaats op de afvalkoers. Uiteindelijk werd ze hier 6e mee in het eindklassement. Ook Lotte, Jasmijn en Lynn reden een constante wedstrijd en mochten tevreden terugkijken op hun wedstrijd.

Sander Voorhorst, die met een lichte liesblessure aan de wedstrijd begon, reed desondanks een goede wedstrijd en kon zeker op de kortere afstanden goed mee.. Hij werd met een 4e, 5e en 7e plaats uiteindelijk ook 6e.

Bij de kadetten, junioren jongens en  junioren meisjes reden respectievelijk Stijn, Harmen en Maud voorin mee. Maud stond na twee afstanden zelfs op een gedeelde eerste plaats. Voor de afvalrace werden deze drie categorieën bij elkaar gezet wat een waar spektakel en spannende race opleverde. Waar Harmen er in een ontsnapping van twee vandoor ging, bepaalden Stijn en Maud het tempo in de steeds kleiner wordende groep. En hoewel de afvallingen door de categorieën heen liepen werd de uitslag naar de eigen categorie vertaald. Harmen reed naar de tweede plaats bij de jongens junioren en Maud en Stijn naar de derde plaats bij de kadetten en meisjes junioren. Maud kwam hiermee één punt tekort om de wedstrijd in Rijssen te winnen, maar werd net als Harmen tweede in de einduitslag. Stijn mocht met zijn derde plek in de eindrangschikking ook tevreden zijn.

De volgende Stouwdamwedstrijd zal op 27 mei op de thuisbaan van STG De Eendracht in Genemuiden plaatsvinden.

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.