3 provicieen Sponsorfietstocht

Zaterdag 17 juni 2017 organiseert STG de Eendracht Genemuiden in samenwerking met  Rotaryclub Zwartewatersteden  weer een mooie sponsorfietstocht. Tijdens deze tocht zal er ±230km worden afgelegd per racefiets.

Logo's totaal_01

Munster groot

………………………………………………………………………………………………

De drie goede doelen waar voor we fietsen is:

Voedselbank Zwartewaterland

Rotary koos voor de voedselbank in Zwartewatersteden. Zij staat achter het doel van de deze instelling, namelijk het samen bestrijden van armoede en het terugdringen van voedseloverschotten waardoor het milieu minder wordt belast. STG de Eendracht buigt zich momenteel nog over haar goede doel en maakt dit binnenkort bekend. De gekozen doelen kunnen rekenen op een mooie opbrengst. Beide clubs verwachten ca € 12.500,00 over te houden, wanneer het maximum aantal deelnemers van 60 mensen meefietst.

http://zwartewaterland.voedselbankennederland.nl

STG de Eendracht kiest voor 2 goede doelen:

Ons zwemuurtje

De vereniging heeft ten doel: bevorderen dat verstandelijk gehandicapten ,woonachtig in Genemuiden en omstreken, op verantwoorde wijze deelnemen aan de zwemsport. Minimale doelstelling is het watervrij maken van de deelnemers, dit bevordert het plezier om te vertoeven in het water. Als het mogelijk is zullende vrijwilligers hun deelnemers stimuleren tot het behalen van een diploma. Ook is er, binnen onze vereniging, de mogelijkheid om te trainen in de trainingsgroep. Dit alles wordt door vrijwilligers mogelijk gemaakt, maar ook hiervoor is wel geld nodig voor bijvoorbeeld huur van het zwembad, nieuw spel materiaal. De vereniging bestaat 35 jaar dit wil men graag vieren met de deelnemers om deze te trakteren op een mooie verrassing.

Terassmeubilair voor De Meente

In Genemuiden hebben wij altijd een goed voorzieningenniveau gekend voor onze ouderen maar dat is zonder aanvullende hulp niet meer vanzelfsprekend. De basis van ouderenzorg is nog steeds goed geregeld maar er ontstaat door bezuinigingen in snel tempo minder ruimte voor de zaken er om heen: activiteiten, voorzieningen, vervoersmogelijkheden maar vooral ook wat gezelschap en aankleding om het dagelijks leven meer invulling te geven.

Stichting Vrienden van de Meente probeert als zelfstandige stichting dit gat op te vullen. In de afgelopen jaren zijn er al een paar mooie dingen bereikt maar er kan én moet nog meer. Het afgelopen jaar zijn er mooie terrassen aangelegd bij de hoofdingang van het gebouw maar het ontbreekt aan middelen om dit aan te kleden met mooie geschikte terrasmeubelen. Het zou van grote waarde zijn voor het welzijn van onze ouderen als dit gerealiseerd kan worden.

Voor meer informatie over achtergronden en doel van de Vrienden van de Meente verwijzen wij u graag naar www.vriendenvandemeente.nl

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

De fietstocht zal in 4 delen worden opgesplitst. Er zal 3 maal onderweg gestopt worden om wat te eten en te drinken. Na ongeveer 60 km wordt een eerste stop gemaakt voor koffie met broodje of iets dergelijks, tegen het middaguur kan er onderweg een lunch worden genuttigd. Nadat de meeste kilometers al wel in de benen zitten, zal er op ±60km van Genemuiden voor de laatste maal worden gestopt. De gehele tocht zal worden begeleid doormiddel van een bezemwagen incl. EHBO.


De route van de 3 provincientocht

Aantal deelnemende fietsers is vastgesteld op maximaal 60 personen. Deelname aan de tocht is gratis, al is er een minimum bedrag van € 125,- gesteld aan sponsorgeld, maar we gaan er van uit dat een ieder zijn best doet om een groter bedrag op te halen voor het goede doel.

Voor deze tocht wordt er dit jaar een uniek wielertenue ontworpen die elke deelnemer krijgt aangeboden, dus geef je snel op want Vol=Vol!

Opgeven voor de tocht is inmiddels niet meer mogelijk.

Klik hier voor het Sponsorformulier

 

Dus zit je regelmatig op de racefiets? Ken je iemand in je omgeving die ook fietst, Tip deze dan zeker ook! Iedereen is welkom om mee te fietsen. Beleef dit schitterende ervaring!