STG-Eendracht goed vertegenwoordigd in schaatsmarathons

1 november 2006 Uit Door admin

6 november 2006 – Het schaatsseizoen is nu echt begonnen. Alle kunstijsbanen in Nederland zijn geopend en wekelijks zijn er weer de wedstrijden waaraan ook de schaatsers(sters) van STG “De Eendracht” uit Genemuiden aan deel nemen.

Voor de C1 rijders Bas Kloosterman en Hans van de Berg was er op 25-10-2006 de eerste schaatsmarathon over 50 ronden in Assen. Dat het nog vroeg in het schaatsseizoen is kwam wel naar voren in de wedstrijd. Beide rijders konden de wedstrijd uitrijden op een 33e plaats voor Bas Kloosterman en een 27e plaats voor Hans van de Berg. Herman Kijk in de Vegte (C2) en Henk Jan Last (C3) konden hun wedstrijd, door te weinig trainingsarbeid, nog niet uit rijden, volgende keer beter heren. Op 1 november stond de tweede wedstrijd alweer op het programma in deze competitie over zes wedstrijden. Hans van de Berg was de enige STG “De Eendracht” schaatser die aan de start verscheen. Na een wedstrijd over 50 ronden kwam hij als 30e over de finish.

Erna Kijk in de Vegte heeft ondertussen in de landelijke Essent Cup competitie bij de Dames vijf marathons gereden. Ieder zaterdagmiddag om 16.45 is er een marathon over 60 ronden. Ondanks dat dit het eerste jaar is op het hoogste niveau van de Dames marathon schaatsen, mag ze tevreden zijn met de behaalde resultaten. In Utrecht een 30e plaats, Alkmaar 20e, Eindhoven 15e plek en in Amsterdam een 29e plaats. Afgelopen zaterdag 4 november was het opnieuw Eindhoven waar de marathonwedstrijd verreden werd. Het werd een harde en snelle marathon (gem.41 km) waarin Erna steeds attent van voren reed, echter in de eindsprint bleken de meeste krachten verspeeld. Want met een kompleet peloton wat moest afsprinten en als je dan als eenling bent zonder verdere steun van ploeggenoten wordt het extra moeilijk, meer dan een 34e plaats zat er dit keer niet in. Maar aanstaande zaterdag op de Jaap Eden baan in Amsterdam is alweer de volgende wedstrijd.