Schaatsers in actie bij gewestelijke kampioenschappen Marathon

7 januari 2013 Uit Door klaasjan

Zaterdagavond 5 januari werd het gewestelijk marathon kampioenschap voor Junioren & Pupillen gereden op het ijs van Leisureworld icecenter in Dronten. In deze wedstrijden rijden schaatsers uit het gewest Gelderland en Overijssel in marathon wedstrijden tegen elkaar, maar worden de rijders wel per gewest geklasseerd. Bij deze wedstrijd stond er een aantal schaatsers van STG de Eendracht aan de start.

Anouk & Rutger klaar voor de start

Bij een samengevoegde wedstrijd van meisjes & jongens Pupillen C stonden Anouk Heetebrij & Rutger Eenkhoorn aan de start. In deze wedstrijd over 5 ronden werd er vanaf de start al hard gereden, zelfs een langzame loze ronde was er hier niet bij. Anouk reed naar een mooie 5e plaats, bij de jongens haalde Rutger een podium (3e) plaats. Bij de jongens junioren C haalde Nathan Hoekman het podium net niet en haalde een 4e plaats. In de categorie Junioren B werd de wedstrijden van de dames & heren ook samengevoegd en reed Gerben van t’ Slot mee, in het begin van deze wedstrijd over 18 ronden leken de schaatsers er niet erg veel zin in te hebben, er werd veel naar elkaar gekeken en af en toe werd er weer gereden, maar niemand wilde zich kapot rijden voor de sprint. Uiteindelijk zette Gerben dan ook wel aan en reed zo naar de 1e plaats in de wedstrijd. Hij plaatste zich hierbij rechtstreeks voor het NK marathon jeugd, ook op 23 februari 2013 in Dronten.

We hopen dat er volgend jaar nog wat meer deelname is vanuit de STG aanwezig is bij deze wedstrijden, hiervan kun je ook veel leren en bij een goede uitslag kan je jezelf plaatsen voor het NK marathon Jeugd.

Foto’s van de wedstrijden zijn te vinden hier te vinden in fotoalbum van Leisure world